Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Hondenbeet

Letselschade opgelopen na hondenbeet

Elk jaar worden er nog heel wat mensen en kinderen gebeten door honden. Een hondenbeet kan leiden tot ernstige lichamelijke schade en zelfs tot inkomensverlies als u daardoor bijvoorbeeld niet kunt werken. Een kind dat gebeten wordt door een hond, kan voor langere tijd angstig zijn. Dit kan zelfs leiden tot achterstanden op school. Maar ook als u plotseling omver gelopen wordt door een hond, kunt u zich flink verwonden na een val. Wat voor gevolgen heeft dit voor u, welke kosten kunt u mogelijk claimen na een hondenbeet en hoe gaat dit in zijn werk?

Letselschade-berekenen.nl als indicatiehulp te claimen bedrag na een hondenbeet

Op Letselschade-berekenen.nl kunt in een aantal stappen de door u opgelopen letselschade en bijbehorende te claimen schade na een hondenbeet inzichtelijk krijgen. Maar als u echt werk wilt maken om de exacte letselschade na een hondenbeet te berekenen, en deze wilt claimen bij de tegenpartij, dan kunt u beter contact opnemen met onze letselschadespecialisten. Zij weten exact welke lichamelijke, materiële en immateriële schade u in uw geval kunt claimen.

Wat doen onze letselschadespecialisten?

  • De toedracht van het incident met de hond duidelijk krijgen
  • Getuigen benaderen om de aard en situatie rond het incident met de hond van commentaar te laten voorzien
  • In contact treden met de verzekeraar van de eigenaar van de hond
  • De schade claimen bij de verzekeraar van de eigenaar van de agressieve viervoeter

Via www.letselschade-berekenen.nl heeft u in 3 minuten onze test ingevuld. U weet daarna direct wat de hoogte is van uw schadeclaim.

Gratis hulp bij het claimen van letselschade na een hondenbeet

Onze hulp voor het claimen van letselschade na een hondenbeet is volledig gratis en kan direct in gang worden gezet. Alle kosten die door ons worden gemaakt worden door de verzekering van de aansprakelijke partij vergoed. Neem nu contact met ons op en kom meer te weten over het claimen van letselschade na een hondenbeet.

Letselschade na een hondenbeet – schadeposten goed in kaart brengen

Art. 6:179 van het burgerlijk wetboek bepaalt dat een hondenbezitter altijd aansprakelijk is voor schade die zijn hond heeft aangericht. Maar om precies welke schade het gaat, moet op basis van medische rapporten, getuigenverslagen en indien mogelijk een proces verbaal worden vastgesteld.
En vaak weet u geeneens welke financiële schade u nog tegemoet kan zien als gevolg van een hondenbeet. Misschien komt uw arts over een maand wel met het slechte bericht dat u toch permanente schade aan bepaalde zenuwen heeft opgelopen of dat uw kind een angststoornis heeft ontwikkeld waarvoor therapie noodzakelijk is.

Er zijn meer schadeposten te claimen na een hondenbeet dan u denkt. Wat te denken van reiskosten naar of van een specialist in het ziekenhuis of de extra kosten die u maakt voor een paar weken huishoudelijke hulp?

Smartengeld en immateriële letselschade claimen na een hondenbeet

Als letselschadespecialisten het hebben over immateriële schade, dan komt het begrip smartengeld om de hoek kijken. Het begrip smartengeld gaat over meer dan alleen psychische schade, maar in letselschadezaken als gevolg van hondenbeet is dit toch het eerste waar u aan kunt denken. De hoogte van het uit te keren smartengeld is nooit van te voren duidelijk aan te geven. Wij kunnen u wel een indicatie geven van de hoogte van de smartengelduitkering als wij u zaak eenmaal in behandeling hebben en alle feiten over het incident met de hond op een rijtje hebben gezet.

Risicoaansprakelijkheid van de eigenaar van de hond

Er hoeft geen sprake te zijn van ‘schuld’ bij de eigenaar van het dier om aansprakelijkheid als gevolg van een hondenbeet erkend te krijgen. Het gaat in letselschadezaken dus niet om schuld bewezen te krijgen maar om het vaststellen van aansprakelijkheid. Het is voldoende om aan te kunnen tonen dat u door de desbetreffende hond bent gebeten. Mocht de eigenaar dit ontkennen, kunnen wij u hierbij helpen.

Achterhaal altijd de eigenaar van de hond na een hondenbeet

Het vaststellen van die aansprakelijkheid wordt moeilijker als er niemand bij de aanval van de hond aanwezig was behalve uzelf. In dat geval is het van belang om de eigenaar van de hond zo snel mogelijk te achterhalen. Wanneer de eigenaar van de hond eenmaal bekend is, kunnen wij deze aansprakelijk stellen voor de door u opgelopen letselschade als gevolg van de hondenbeet. De meeste hondenbezitters hebben een verzekering waarop wij de schade kunnen verhalen.

Bevriende hondeneigenaar

Het kan de beste baas zomaar overkomen, een hond die opeens bijt. Dieren zijn onvoorspelbaar, dus van schuld is in dit geval geen sprake. Wel van schade. Een bijtwond, gescheurde kleding, een nota van het ziekenhuis of gemiste inkomsten. Ook al bent u bevriend met de hondeneigenaar, dan nog kunnen wij de letselschade als gevolg van de hondenbeet voor uw claimen. Wij zullen de hondeneigenaar uitleggen dat zijn verzekering hiervoor dient, en verder alles met de verzekeraar regelen. Dit hoeft dus absoluut niet tussen u en de eigenaar van de hond in te komen staan.

Bent u gebeten door een hond en heeft u letselschade opgelopen? Neem contact op met onze letselschadespecialisten, zij gaan kosteloos voor u aan de slag om de letselschade als gevolg van een hondenbeet te claimen.

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.