U bent gebeten door een hond. Hondenbeten kunnen ernstig letsel veroorzaken, zowel lichamelijk als geestelijk. Maar ook als u plotseling omver gelopen wordt door een hond, kunt u zich flink verwonden na een val. Wat voor gevolgen heeft dit voor u? Hoe herstelt u weer volledig? En welke kosten kunt u mogelijk claimen na een hondenbeet? Wij leggen het aan u uit. Wist u trouwens dat de eigenaar van de hond altijd volledig aansprakelijk te stellen is? U heeft dus altijd recht op schadevergoeding door letselschade te claimen.

Bereken uw schadevergoeding

Gebeten door een hond?

Wij bieden u 100% gratis juridische hulp bij letselschade als u bent gebeten door een hond. Onze juristen gaan altijd voor de maximale schadevergoeding en tussentijdse voorschotten. Wij erkennen uw zorgen en behoeftes. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Vertel ons uw verhaal. Eén van onze ervaren juristen belt u dezelfde werkdag nog terug.

Letselschade verhalen

Wat is een hondenbeet?

Een hondenbeet laat een bijt- of scheurwond achter op de huid. We spreken van een bijtwond als er een groot risico is op weefselbeschadiging en infecties. Een hondenbeet beschadigt het weefsel en er is een groot risico op infecties. Infecties die zelfs dodelijk kunnen zijn. U kunt door een hondenbeet bijvoorbeeld tetanus oplopen, wat dodelijk is als het niet wordt behandeld. Ga daarom na een hondenbeet altijd gelijk naar een dokter voor een tetanusprik.

Welk letsel kunnen hondenbeten veroorzaken?

  • Bijtwond
  • Scheurwond
  • Zenuw-, weefsel-, spier-, pees- of botbeschadiging
  • Tetanusinfectie
  • Hondsdolheid
  • Bloedvergiftiging
  • Amputatie of afscheuring ledemaat
  • Verminking
  • Ernstige littekens
  • Overlijden

Bereken uw schadevergoeding

Aansprakelijkheid bij hondenbeten

Er hoeft geen sprake te zijn van ‘schuld’ bij de hondeneigenaar om aansprakelijkheid als gevolg van een hondenbeet erkend te krijgen. Het gaat in deze letselschadezaken dus niet om schuld bewezen te krijgen, maar om het vaststellen van de aansprakelijkheid.

De eigenaar van de hond is altijd volledig aansprakelijk te stellen voor de hondenbeet. Zelfs in losloopgebieden. Dit leest u terug in artikel 6:179 BW:

“De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht had gehad.”

Het is voldoende om aan te kunnen tonen dat u door de desbetreffende hond bent gebeten. Mocht de eigenaar dit ontkennen, dan kunnen wij u hierbij helpen. Alle schade die door hondenbeten worden toegebracht, moet door de eigenaar worden vergoed. Bent u gebeten door een hond? Vraag dan altijd de persoonlijke en verzekeringsgegevens van de eigenaar. Neem daarna zo snel mogelijk contact met ons op. Wij helpen u bij het indienen van de schadeclaim.

Bereken uw schadevergoeding

Bevriende hondeneigenaar

Het kan de beste baas zomaar overkomen, een hond die opeens bijt. Dieren zijn onvoorspelbaar, dus van schuld is in dit geval geen sprake. Wel van schade. Een bijtwond, gescheurde kleding, een nota van het ziekenhuis of gemiste inkomsten. Ook al bent u bevriend met de hondeneigenaar, dan nog kunnen wij de letselschade als gevolg van de hondenbeet voor uw claimen. Wij zullen de hondeneigenaar uitleggen dat zijn verzekering hiervoor dient, en verder alles met de verzekeraar regelen. Dit hoeft dus absoluut niet tussen u en de eigenaar van de hond in te komen staan.

Klachten bij hondenbeten

De klachten van hondenbeten variëren per beet. Dit is ook sterk afhankelijk van de grootte, diepte en plaats van de bijtwond. Uw eigen gezondheid en de infecties die de hond met zich meedraagt spelen ook een grote rol.

Klachten die veroorzaakt worden door een hondenbeet:

  • Pijn
  • De huid rondom de wond voelt gekneusd
  • Gevoelloos, wat kan duiden op doorgebeten zenuwen
  • Koorts, pusvorming en opgezette lymfeklieren (bij ontsteking van de wond)

Ga altijd gelijk naar het ziekenhuis of uw huisarts na een hondenbeet. Het is uitermate belangrijk dat de wond goed ontsmet wordt. Een hondenbeet kan vele bacteriën overdragen naar uw huid. Bacteriën die levensgevaarlijk kunnen zijn voor de mens. Neem dus altijd het zekere voor het onzekere. Laat uw verwondingen goed nakijken en behandelen.

Bereken uw schadevergoeding

Gevolgen van een hondenbeet

De bijtwond van een hond kan ernstige gevolgen hebben voor het slachtoffer. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. U kunt daardoor lichamelijke, materiële en psychische schade lijden. Dit moet allemaal vergoed worden door de aansprakelijke tegenpartij, de eigenaar van de hond.

Mogelijke schadeposten na een hondenbeet:

  • Misgelopen inkomsten
  • Alle medische kosten, zowel eigen risico, therapeutische behandelingen als plastisch chirurgie
  • Studievertraging
  • Persoonlijke eigendommen, zoals kleding die beschadigd is geraakt door de hondenbeet
  • Kosten zonder nut: u heeft kaarten voor een cabaretvoorstelling waar u niet naartoe kunt
  • Smartengeld

Wilt u meer weten over mogelijke schadeposten? Ga dan naar de pagina Schadeposten bij letselschade.

Sommige schadeposten ziet u misschien over het hoofd. Wat ook niet meer dan logisch is. Het ongeval kan namelijk een behoorlijke impact op u maken. Onze juristen zien geen enkele schadepost over het hoofd. Daar kunt u van op aan!

Bereken uw schadevergoeding

Laat uw schade in kaart brengen

Er zijn meer schadeposten te claimen na een hondenbeet dan u denkt. Wat te denken van reiskosten naar of van een specialist in het ziekenhuis of de extra kosten die u maakt voor een paar weken huishoudelijke hulp? Vaak weet u geeneens welke financiële schade u nog tegemoet kan zien als gevolg van een hondenbeet. Misschien komt uw arts over een maand wel met het slechte bericht dat u toch permanente schade aan bepaalde zenuwen heeft opgelopen of dat uw kind een angststoornis heeft ontwikkeld waarvoor therapie noodzakelijk is.

Een hondenbezitter is altijd aansprakelijk voor schade die zijn viervoeter heeft aangericht. Maar om precies welke schade het gaat, moet op basis van medische rapporten, getuigenverslagen en indien mogelijk een proces-verbaal worden vastgesteld. Laat dit altijd voor u in kaart brengen door een ervaren letselschadejurist.

Letselschade verhalen

Herstel van hondenbeten

Het is daarom belangrijk dat u direct naar uw huisarts gaat als u bent gebeten door een hond. Of naar het ziekenhuis bij ernstige verwondingen. Hondenbeten moeten goed gedesinfecteerd worden om mogelijke infecties te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat u een tetanusprik krijgt na een hondenbeet, als u daar niet voor bent ingeënt. En bij diepe wonden die niet volledig ontsmet kunnen worden, krijgt u ook preventief antibiotica voorgeschreven.

Honden kunnen een ernstige beet op uw lichaam achterlaten. Toch worden hondenbeten meestal niet gehecht. Dit om mogelijke infecties te voorkomen. Wanneer u ernstige littekens overhoudt aan een hondenbeet, kunt u plastisch chirurgie ondergaan. Bepaalde zalfjes tegen littekenweefsel kunnen ook aan te raden zijn.

Heeft u psychisch letsel opgelopen door de hondenbeet? Dan is het aan te raden om met een psycholoog in gesprek te gaan. Stel dat u zelf een hond heeft, dan kan het ook voorkomen dat u gespannen raakt in de buurt van uw eigen hond. Dit kan voor ondraaglijke thuissituaties zorgen. Daarnaast moet u vroeg of laat toch weer de straat op. Elke keer om u heen kijken op zoek naar mogelijke gevaren. Of om moeten lopen als u een hond ziet, maakt u leven er niet gemakkelijker op. Immers, in Nederland zijn er bijna 2 miljoen loyale viervoeters op de been. Het is dan ook belangrijk dat u zich weer veilig gaat voelen buiten de veilige muren van uw huis. Stop uw klachten niet weg! Erken uw eigen klachten, zodat u volledig kunt herstellen.

Smartengeld bij hondenbeet

U heeft altijd recht op smartengeld na een ongeval, dus ook bij hondenbeten. Een hondenbeet kan uw leven drastisch veranderen. U heeft pijn, verdriet en u ervaart mogelijk minder levenslust. Dit kan komen doordat de ervaring zeer traumatisch voor u was. Of omdat de littekens van uw verwondingen zichtbaar zijn. Honden kunnen met een beet zichtbare schade inrichten. Het smartengeld compenseert deze, voor het blote oog, ‘onzichtbare’ schade. Het is een vorm van erkenning voor uw leed.

Enkele vormen van psychisch letsel die kunnen ontstaan door een hondenbeet:

  • Angst voor honden
  • Onzeker of neerslachtig door opgelopen littekens
  • Onveilig gevoel op straat
  • Schrikachtig
  • Bang voor uw eigen hond

Wilt u weten hoe we uw smartengeldvergoeding berekenen? Ga dan naar de pagina Smartengeld berekenen.

Schakel juridische hulp in na een hondenbeet

Wij raden u aan om altijd een gespecialiseerd juridisch letselschadebureau in te schakelen. Wat onze letselschadejuristen voor u kunnen doen?

  • De toedracht van het incident met de hond duidelijk krijgen
  • Getuigen benaderen om de aard en situatie rond het incident met de hond van commentaar te laten voorzien
  • In contact treden met de verzekeraar van de hondenbezitter
  • De schade claimen bij de verzekeraar van de eigenaar van de bijtgrage viervoeter

Onze juristen gaan de discussie voor u aan met de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. U kunt dan in alle rust uw wonden likken. Terwijl uw persoonlijke jurist achter de maximale schadevergoeding aangaat. Maakt u zich geen zorgen: u wordt overal van op de hoogte gehouden. Vermijd vermoeiende discussies met de verzekeraar van de tegenpartij. Kom direct in actie via het contactformulier.

Vragen? Neem contact op!

Icon Calculator

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Icon Free 2

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Icon Ervaren

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.