Meniscusletsel

U heeft een meniscusletsel opgelopen naar aanleiding van een ongeval. Hoe herkent u dit letsel? En hoe krijgt u een schadevergoeding voor alle onkosten die voortvloeien uit dit letsel? Wij adviseren u graag over dit onderwerp.

U heeft recht op schadevergoeding bij meniscusletsel

Wij bieden 100% gratis juridische hulp aan slachtoffers met meniscusletsel, dat is veroorzaakt door de schuld van een ander. Onze juristen gaan altijd voor de maximale schadevergoeding, een voorschot op uw schade en een snelle afhandeling. Vul het contactformulier in met uw naam, telefoonnummer en ongeval. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug!

Definitie meniscusletsel

Iedere knie heeft twee menisci, een binnen- en een buitenmeniscus. Dit halvemaanvormige schijfje kraakbeen bevindt zich in het kniegewricht. Het dient als een schokdemper bij lopen en springen. Zonder deze schokdemper zou er veel meer impact op uw rug en hoofd komen te staan tijdens deze bewegingen. Als een ongeval een scheur veroorzaakt in uw meniscus, dan lijdt u aan een meniscusletsel.

Dit kan door verschillende ongevallen ontstaan:

  • Verkeersongeval
  • Bedrijfsongeval
  • Sportongeval
  • Letselschade door paard
  • Val door gladde ondergrond
  • Trapongeval
  • Gat in de weg
  • Etc.

Staat uw ongeval er niet tussen, maar heeft u wel meniscusletsel opgelopen naar aanleiding van een ongeval? Neem dan direct contact met ons op. Onze juristen hebben ervaring met allerlei soorten letselschadezaken waar meniscusletsel een rol of zelfs de hoofdrol speelden. Vergeet niet dat u bijna altijd recht heeft op schadevergoeding na een ongeval. Zelfs als u deels of soms zelfs geheel schuldig bent aan het ongeval.

Wilt u meer weten over het claimen van letselschade? Ga dan naar de pagina Letselschade claimen.

Klachten meniscusletsel

De klachten van een meniscusletsel bestaan vaak uit:

  • Zwelling van de knie
  • Pijn bij het gescheurde deel
  • Vochtontwikkeling in de knie
  • De knie voelt instabiel
  • De knie gaat ‘op slot’

De locatie en de grootte van de scheur spelen een grote rol bij de mate van klachten.

Het op slot gaan van de knie houdt in dat u uw knie niet kunt bewegen. Dit kan gebeuren bij een draaiende, buigende of strekkende beweging. U kunt dit helaas niet voorkomen wanneer u lijdt aan een meniscusletsel. Vaak lost dit vanzelf weer op als u even gaat liggen of u been even laat bungelen. Blijft uw knie op slot zitten? Ga dan naar uw huisarts om uw knie weer te laten onderzoeken.

Gevolgen meniscusletsel

Wist u dat uw knie één van de meest complexe en het grootste gewricht is van het lichaam? Dit gewricht kan niet alleen buigen, maar ook draaien en schuiven. De gevolgen van een meniscusletsel kunnen daarom zeer ingrijpend zijn, zowel lichamelijk als financieel.

Vaak beseffen we niet hoe belangrijk sommige delen van het lichaam zijn. Immers, normaal gesproken functioneert alles vrijwel naar behoren. De knieschijf is één van die lichamelijke onderdelen die mensen vaak onderschatten. Terwijl dit een van de onderdelen is die ons dagelijks vooruit helpt te komen. De gevolgen van een beschadigde meniscus zijn onder andere:

  • Tijdelijk niet kunnen werken
  • Tijdelijk niet kunnen sporten
  • Tijdelijk niet volledig kunnen meedraaien in het huishouden

Het kan zijn dat u blijvende beperkingen overhoudt aan het letsel, doordat de beschadiging niet te genezen is. Dan moet u leren leven met de beperking die het letsel met zich meebrengt. Dit heeft vaak een heftige impact op uw leven, zowel lichamelijk en emotioneel als financieel. Het is daarom belangrijk dat u altijd een letselschadevergoeding laat claimen bij de aansprakelijke tegenpartij.

Wilt u meer weten over blijvende invaliditeit na een ongeval? Ga dan naar de pagina Blijvende invaliditeit door ongeval.

Herstel meniscusletsel

Na een ongeval waarbij uw knie geraakt wordt, is het belangrijk dat de knie rust krijgt en dat er iets verkoelends op de knie wordt geplaatst. Daarna moet door een arts bekeken worden in hoeverre de meniscus beschadigd is. Is de binnen- of buitenste meniscus beschadigd? Of zijn ze beiden beschadigd? Hoe gaat het behandeltraject in zijn werk?

  1. U wordt door uw huisarts doorverwezen naar een fysiotherapeut
  2. U doet daar krachttrainingen voor een periode van zes weken
  3. Bent u dan nog niet hersteld? Dan wordt u doorverwezen naar een orthopeed, die kan ervoor kiezen om stukjes weefsel operatief te laten verwijderen of de scheur te hechten
  4. Knieprothese in zeer uitzonderlijke gevallen

Bij een kleine scheur kan de meniscus ook zelf genezen. Toch zijn fysiotherapiebehandelingen altijd aan te raden om de spieren weer te versterken. Maakt u zich zorgen om de kosten die dit met zich meebrengt? Het kan zijn dat de kosten van de fysiotherapeut buiten uw zorgbundel vallen, maar de aansprakelijke tegenpartij moet al uw medische kosten vergoeden. Zelfs het eigen risico valt hieronder. Onze juristen kunnen deze schade voor u claimen bij de tegenpartij.

Wilt u meer weten over mogelijke schadeposten? Ga dan naar de pagina Schadeposten bij letselschade.

Bezoek gelijk uw huisarts bij een meniscusletsel

Het is altijd belangrijk om gelijk naar een dokter te gaan met uw letsel. Ten eerste om uw letsel goed te onderzoeken, zodat u weet waar u aan toe bent. Ten tweede is het belangrijk dat uw arts de relatie tussen het ongeval en uw klacht documenteert. Dit dient als bewijsmateriaal voor het eisen van een schadevergoeding.

Bent u bij de huisarts geweest? Neem dan direct contact met ons op. Het is zeer belangrijk dat u rustig herstelt als u een meniscusletsel heeft opgelopen. Laat de juridische kant daarom aan ons over. U heeft recht op 100% gratis juridische hulp. Maak daar vandaag nog gebruik van!

Icon Calculator

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Icon Free 2

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Icon Ervaren

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.