Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk? En heeft u daarbij klachten aan uw nek-, rug-, hoofd- of gedragsveranderingen opgelopen? Dan is het goed mogelijk dat u lijdt aan een whiplash syndroom. Is iemand anders (deels) aansprakelijk te stellen voor uw letselschade? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Laat deze schade voor u claimen door een ervaren letselschade jurist van Letselschade-berekenen.nl.

Gratis juridische hulp voor letselschadeslachtoffers

Wij bieden 100% gratis juridische hulp aan alle letselschadeslachtoffers. U kunt met uw whiplash syndroom bij ons terecht. Onze ervaren juristen regelen de maximale schadevergoeding voor u en een voorschot op die vergoeding. Vul het contactformulier in met uw naam, telefoonnummer en specifieke ongeval. Een van onze ervaren juristen belt u dezelfde werkdag nog terug.

Bereken uw schadevergoeding

Klachten whiplash syndroom

De klachten van een whiplash kunnen aan de buitenkant niet te zien zijn. De pijn, het verdriet en de veranderingen; het is allemaal aanwezig, maar verborgen voor het blote oog. Dit maakt het voor de slachtoffers vaak erg moeilijk. Immers, als er geen verwondingen te zien zijn, stelt iemand zich dan niet aan? Dat lijkt de consensus te zijn van de samenleving. Het slachtoffer loopt daardoor constant tegen een muur van onbegrip op zowel op het werk als thuis.

Het is daarnaast een groot strijdpunt bij de verzekeraar van de tegenpartij. Als er immers geen aanwijsbare lichamelijke oorzaak is voor de klachten, zijn de klachten dan wel echt? Het is dus belangrijk dat u na een ongeval gelijk naar de dokter gaat of naar het ziekenhuis. Zodat in uw medisch dossier vastgelegd wordt dat de klachten zijn veroorzaakt door het ongeval.

De meest voorkomende klachten van het whiplash syndroom zijn:

  • Nekpijn;
  • Hoofdpijn;
  • Onderrugpijn;
  • Vermoeidheid;
  • Zenuwachtigheid;
  • Stemmingswisselingen;
  • Concentratieproblemen;
  • Depressies;
  • Gedragsveranderingen.

Ga voor meer informatie naar de pagina Whiplash symptomen.

Behandeling whiplash syndroom

Het is belangrijk dat u zich laat behandelen voor uw whiplash klachten, bijvoorbeeld door een fysio- of manueel therapeut. Dikwijls worden slachtoffers ook doorverwezen naar een neuroloog. Die kijkt naar ongeregeldheden in de hersenen, zenuwen en spieren van de patiënt. Tegenwoordig zoeken veel slachtoffers ook naar alternatieve vormen van genezing, zoals acupunctuur of magnetiseren.

Sommige gradaties van whiplash zijn te herstellen. Dit kan wel weken, maanden maar ook jaren in beslag nemen. De ernstige gradaties gaan vaak nooit meer helemaal weg. In dat geval moet u leren leven met de beperkingen die het whiplash syndroom met zich meebrengt. Dit is een weg met vele obstakels, voornamelijk door de onmacht en het onbegrip.

Onbegrip whiplash syndroom

Er heerst veel onbegrip over het whiplashsyndroom. Wat mensen niet kunnen zien of kunnen aantonen, wordt vaak in twijfel getrokken. Het whiplash syndroom is daar een schrijnend voorbeeld van. Dit zorgt begrijpelijkerwijs voor gevoelens van neerslachtigheid en onmacht bij het slachtoffer. Tevens zorgen de stemmingswisselingen voor een emotioneel uitputtende strijd.

Voorbeelden bij de wirwar van pijnlijke emoties:

  • Neerslachtigheid: de klachten van het slachtoffer zijn vaak vaag en medisch objectief vaak niet aantoonbaar. Hierdoor loopt het slachtoffer tegen veel onbegrip op.
  • Onmacht: er is geen medicijn of behandeling die garandeert dat de whiplashklachten voorbijgaan. De slachtoffers weten dus niet óf en wanneer ze zullen genezen.
  • Woede: soms treden er zomaar stemmingswisselingen op, waar het slachtoffer geen controle over heeft. Dit kan leiden tot agressie en woedeaanvallen.

Post whiplash syndroom

U bent betrokken geraakt bij een ongeluk. Daardoor heeft u whiplashklachten opgelopen. Deze klachten kunnen na enkele weken verdwijnen. Echter, het kan ook zijn dat de klachten blijven bestaan. De diagnose post whiplash syndroom wordt gesteld wanneer u enkele weken na het ongeval nog steeds whiplashklachten ervaart.

Het is belangrijk dat u met al uw klachten zo spoedig mogelijk naar de huisarts gaat. Zodat dit gedocumenteerd kan worden. Met name in een letselschadezaak is het van groot belang dat alles door de arts genoteerd staat. Dit is de vorm van bewijs dat ervoor zorgt dat u uw schadevergoeding krijgt van de aansprakelijke tegenpartij.

Chronisch whiplash syndroom

Heeft u na zes maanden nog last van uw whiplashklachten? Dan lijdt u aan het chronisch whiplash syndroom. Dit verandert uw leven vaak drastisch. Alles wat u doet kost opeens moeite en een hoop energie. De dagelijkse dingen zijn soms zo uitputtend dat u rustpauzes moet inlassen. Of zelfs taken moet laten liggen. Bent u een dag te enthousiast geweest? U moet dit de dag erna vaan bezuren.

Sommige patiënten gaan van fulltime werken naar parttime werken, andere patiënten zijn volledig arbeidsongeschikt. De belemmeringen stralen zich uit naar het dagelijkse en sociale leven. Het huishouden doen of een sport beoefenen, maar ook onverwachtse sociale uitspattingen kunnen voor veel onrust en pijn zorgen.

Schadevergoeding whiplash syndroom

Heeft u een whiplash opgelopen door een ongeval? En is dat ongeval veroorzaakt door een ander? Dan is diegene aansprakelijk te stellen voor alle onkosten die voortvloeien uit het ongeluk. Oftewel: voor de materiële en de immateriële schade. Enkele schadeposten die vergoed moeten worden, zijn bijvoorbeeld:

  • Misgelopen inkomsten;
  • Medische kosten: eigen risico, fysiotherapeut, etc;
  • Reiskosten;
  • Studievertraging;
  • Hulp in en om het huis;
  • Kinderopvang;
  • Honden uitlaatservice;
  • Smartengeld;
  • Etc.

Er komen vele schadeposten aan bod wanneer u het slachtoffer bent van een whiplash syndroom. Al deze schadeposten worden meegenomen in de berekening van de uiteindelijke schadevergoeding bij een whiplash.

Bereken uw schadevergoeding

Smartengeld whiplash syndroom

Het smartengeld is de schadepost voor de immateriële schade. De hoogte van dit bedrag is niet van tevoren te bepalen. Ieder whiplash slachtoffer heeft immers zeer persoonlijke klachten. Tevens verschilt de gradatie van de whiplash en de mate van herstel zeer sterk per persoon.

Het is wel een zeer belangrijke schadepost. Immers, is het smartengeld een vorm van erkenning voor uw ‘verborgen’ leed. Dat leed is bij een whiplashslachtoffer zowel lichamelijk als psychisch ‘onzichtbaar’ zoals bij een whiplash trauma. En kan een ernstige belemmering opleveren in de leefsituatie.

Wij weten hoe belangrijk erkenning is voor het slachtoffer. Daarom gaan onze juristen altijd voor de maximale schadevergoeding, inclusief het smartengeld. Omdat dit vaak toch gezien wordt als een soort van genoegdoening.  Neem contact met ons op voor gratis juridisch advies en gratis juridische hulp. U hoeft alleen uw naam, telefoonnummer en ongeval in te vullen. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug. Erkenning is de eerste stap tot genezing.

Neem contact op

Icon Calculator

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Icon Free 2

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Icon Ervaren

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.