Medische fout

Heeft u recht op een letselschadevergoeding bij een medische fout?

Medische fouten en medische missers komen helaas regelmatig voor. Zeker 35.000 mensen lopen jaarlijks letselschade op door een medische fout. In circa 2000 van deze gevallen heeft dit geleid tot het overlijden van een persoon. Waar heeft u recht op en wat kunt u doen als u als gevolg van verwijtbaar ondeskundig medisch handelen letselschade heeft opgelopen?

Voorbeelden medische fouten

Enkele voorbeelden van een medische fout, waarvoor de verantwoordelijke arts aansprakelijk gehouden kan worden:

 • Onzorgvuldig handelen of fout bij ingreep
  Een foutieve ingreep of behandeling in de operatiekamer, verkeerde medicijnen of een grove inschattingsfout bij de ernst van uw situatie, kunnen tot ernstige gezondheidsproblemen leiden, met mogelijk gevaar voor uw leven.
 • Onvoldoende of slechte voorlichting
  U heeft het recht om goed geïnformeerd te worden door uw behandelend arts. Hoe groter het risico van uw behandeling, hoe uitgebreider en duidelijker uw arts informatieplicht heeft, zodat u op basis hiervan een goed besluit kunt nemen voor uw behandeling. De arts dient deze gegeven voorlichting aan te tekenen in zijn dossier.
 • Slecht advies
  Als uw arts een slecht advies geeft op basis van onzorgvuldige of onjuiste gegevens, dan kan dit slecht voor u uitpakken, waardoor u misschien niet het juiste advies krijgt voor, tijdens en na de behandeling.
 • Verkeerde diagnose
  Als u een verkeerde diagnose krijgt, dan kan dit tot ernstige gevolgen leiden. Bij twijfel kunt dan ook altijd een second opinion vragen.

Letselschadejurist bij medische fouten

Ondervindt u de gevolgen van een medische fout, dan raden wij u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen. Mocht de aansprakelijkheid van de fout niet helemaal duidelijk zijn, kunnen wij uw zaak voorleggen aan onze medische adviseur. Deze kan voor maximaal 800 euro een haalbaarheidsonderzoek doen. Daarmee kunt u gelijk uw letselschade verhalen op uw arts of medisch behandelaar.

Lees hier meer over hoe wij te werk gaan bij medische fouten.

Juridische hulp bij medische missers

Zoekt u juridische hulp bij een medische misser waar u slachtoffer van bent geworden? Ook bij medische missers kunt u juridische hulp inroepen van een letselschade-expert via ons letselschadebureau. Desgewenst kan een jurist als raadsman/raadsvrouw optreden bij onderhandelingen als u problemen ondervindt door uw ziekte met uw behandeld arts. Zeker als uw arts een medische fout niet wil erkennen of toegeven. Een arts vindt het vaak heel moeilijk om een medische fout toe te geven, maar daar mag u niet de dupe van worden.

Medisch advies bij letselschade

De medisch letselschade jurist gaat samen met u de situatie in kaart brengen en vraagt uw medisch dossier op. Een gespecialiseerde medisch juristis goed in staat om uw medische behandeling te beoordelen. Hij zal hiervoor altijd het advies inwinnen van zijn medisch adviseur. Indien de aansprakelijkheid bij de arts kan worden vastgesteld, zal de letselschade advocaat een letselschadeclaim indienen en de arts aansprakelijk stellen voor uw letselschade.

Let op: om de haalbaarheid te toetsen is vaak een medisch haalbaarheidsonderzoek nodig. Lees daar hier meer over. Onze juristen werken geheel gratis, maar aan de kosten voor het medisch haalbaarheidsonderzoek zijn kosten verbonden voor de externe medisch adviseur.

U wilt uw arts aansprakelijk stellen bij een medische fout?

Als u redenen heeft om uw arts aansprakelijk te stellen bij een medische fout, waarbij uw letselschade heeft opgelopen, dan helpen wij u graag verder. Vul daarom uw naam en telefoonnummer in en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk.

Zelf berekenen

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.