Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Stappenplan bij letselschade

Stappenplan bij letselschade

Heeft u letselschade opgelopen en zoekt u een partij die u deskundig en persoonlijk terzijde staat om de kosten van alle materiële en immateriële schade die u heeft opgelopen te laten vergoeden? Wij helpen wij u geheel gratis! Lees hier meer over het stappenplan bij letselschade.

Onderstaande stappen bij letselschade geven een helder beeld wat wij voor u gaan doen

Stappenplan bij letselschade: wat kunt u doen?

  1. Contact opnemen
  2. Details omtrent uw zaak bespreken
  3. De tegenpartij aansprakelijk stellen
  4. Voorschot aanvragen
  5. Schadeberekening opstellen
  6. De afwikkeling van uw letselschadezaak

1. Neem contact op

JBL&G biedt in heel Nederland gratis juridische ondersteuning aan mensen die letselschade hebben opgelopen. Via deze site kunt u direct het contactformulier invullen of u kunt rechtstreeks bellen met onze letselschadejuristen op 020 – 214 99 00.

U kunt direct uw verhaal kwijt bij onze officemanager, die uw gegevens noteert en u meer vertelt over de mogelijkheden om een schadeclaim in te dienen. Wanneer u dat wenst, wordt u dezelfde dag nog teruggebeld door een jurist die uw zaak in behandeling kan nemen.

2. De details omtrent uw letselschadezaak bespreken

U kunt aangeven of u bij ons op kantoor uw zaak wilt bespreken, maar wij komen ook graag bij u thuis langs. Bijvoorbeeld als u zelf nog niet zo mobiel bent of als u uw zaak liever wilt bespreken in een vertrouwde omgeving. En natuurlijk kan de jurist ook gelijk aan de slag met het in behandeling nemen van uw zaak.

Wij beseffen dat veel mensen soms niet in staat zijn om hun huis te verlaten vlak na een ongeval of incident. Daarom komen wij graag bij u langs om alle details omtrent uw zaak goed in kaart te brengen. Ook geven wij u gelijk een indicatie van de kansen op een succesvolle schadeclaim.

3. De tegenpartij aansprakelijk stellen

Door onze letselschadejuristen wordt een brief opgesteld waarin wij de tegenpartij aansprakelijk stellen. Dit is een formele brief waarin de reden van aansprakelijkheid en toedracht van het incident of ongeval wordt gemeld. Nadat u ons heeft gemachtigd, sturen wij deze brief naar de tegenpartij waarin expliciet wordt gevraagd om erkenning van aansprakelijkheid.

Deze brief moet zeer zorgvuldig worden opgesteld. Mogelijke getuigenverklaringen of andere documenten kunnen eventueel al worden meegestuurd. In de meeste gevallen wordt de brief dan door de aansprakelijke partij doorgestuurd naar zijn of haar verzekeraar.

4. Een voorschot aanvragen voor reeds gemaakte kosten

U maakt nu al veel kosten naar aanleiding van een recent gebeurd ongeluk of incident? Wij kunnen direct een voorschot op de schadevergoeding aanvragen na erkenning van aansprakelijkheid van de tegenpartij.

5. Schadeberekening opstellen

In afwachting van de erkenning van de aansprakelijkheid maken wij een schadeberekening die de basis vormt voor de uiteindelijke schadeclaim. Voor het opstellen van de schadeberekening is het handig als wij alle documenten waarover u beschikt kunnen inzien.

Ook worden eventueel extra documenten zoals medische rapporten of proces verbaal bij de desbetreffende partijen achterhaald. Wij nemen, na uw goedkeuring, contact op met het ziekenhuis, de huisarts of politie om de juiste informatie te verzamelen ter onderbouwing van uw claim.

Materiële en immateriële schade
Tijdens het opstellen van de schadeberekening wordt rekening gehouden met zowel de materiële als immateriële schade die u heeft opgelopen. Ook wordt gekeken of u aanspraak kunt maken op smartengeld.

Via letselschade-berekenen.nl kunt u alvast zelf kijken welke schadeposten u vergoed kunt krijgen. Vul de uitgebreide berekening in en krijg gelijk een indicatie van de kosten die in uw specifieke geval worden vergoed.

Opstellen schadeberekening is maatwerk
Maar het opstellen van een uitgebreide schadeclaim is maatwerk, dat kan een computer niet voor u doen. Onze juristen hebben jarenlang ervaring en gedegen kennis om een maximale schadeclaim voor u te maken.

Een zorgvuldige schadeberekening is essentieel in een letselschadezaak. De verzekering van de tegenpartij kan zo inzicht krijgen welke kosten er al reeds gemaakt, en welke er nog gemaakt zullen worden in de toekomst. Op basis hiervan kan de verzekering overgaan tot het uitkeren van uw voorschotten en de uiteindelijke slotbetaling.

6. Alle schade vergoed krijgen – afwikkeling van uw letselschadezaak

De afwikkeling van uw letselschadezaak zal plaatsvinden als u genezen bent of als uw gezondheid gestabiliseerd is. We noemen dit een medische eindtoestand. Pas dan kunnen alle kostenposten en diverse schadecategorieën volledig worden geïnventariseerd. Ook de kosten die u in de toekomst nog gaat maken worden in de uiteindelijke vergoeding meegenomen.

De feitelijke slotbepaling of eindafrekening wordt rechtstreeks op uw eigen bankrekening overgemaakt en niet op een ‘derdenrekening’ zoals vaak door advocatenkantoren wordt gebruikt om vergoedingen te laten storten.

Wilt u ook onze gratis juridische hulp inschakelen om uw letselschade te laten claimen? Neem contact met ons op en wij gaan vandaag nog aan de slag!

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.