Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Letselschadeclaim indienen

Wilt u een letselschadeclaim indienen?

Heeft u letselschade opgelopen door een verkeersongeval, auto ongeluk of bedrijfsongeval en wilt u letselschade claimen? Indien u letselschade heeft en ineens met hoge kosten zit of uw werk niet meer uit kunt voeren, wilt u de verantwoordelijke partij hier natuurlijk voor aansprakelijk stellen.

Maar hoe wordt een schadeclaim opgesteld? En hoe het gaat het dan verder in zijn werk? Lees hieronder meer.

Recht op schadevergoeding? Schadevergoeding berekenen

Stappenplan letselschadeclaim indienen

Als u een letselschadeclaim wilt indienen, dient eerst de tegenpartij hiervoor aansprakelijk gesteld te worden. Hierbij kan het zo zijn dat deze persoon niet volledig aansprakelijk is, maar gedeeltelijk. De hoogte van uw schadeclaim zal dan ook lager uitvallen.

Bij de aansprakelijkstelling zal de tegenpartij een brief ontvangen waarin wij namens u de tegenpartij verantwoordelijk houden voor uw opgelopen letselschade. Indien u volgens de wet recht heeft op volledige schadevergoeding, zal dit in de brief goed onderbouwd moeten worden.

Mocht u zelf ook deels schuld hebben aan het ongeval, zullen wij er alles aan doen om de verdeling zo gunstig mogelijk voor u te laten uitpakken. Daarbij komt onze jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de wet en jurisprudentie natuurlijk goed van pas.

Letselschadeclaim goed onderbouwen

Om tot een correct letselschadebedrag te komen, moeten bij een letselschadeclaim indienen alle schadeposten goed worden onderbouwd. Daarom kunt u dit ook het beste overlaten aan een gespecialiseerd letselschadebureau.

Onze letselschade-experts kunnen u deskundig adviseren en ondersteunen bij het indienen van uw schadeclaim. Daarbij zullen diverse kostenposten worden meegenomen zoals:

  • Inkomstenderving
  • Smartengeld
  • Extra ziektekosten en mogelijke revalidatiekosten of fysiotherapie
  • Huishoudelijke hulp
  • Vervoerskosten
  • Kosten van rechtsbijstand
  • Eventuele extra hulpmiddelen

Recht op schadevergoeding? Schadevergoeding berekenen

Een letselschade-expert zal niet alleen naar de geleden schade kijken, maar kan ook de toekomstige kosten berekenen waar u mogelijk recht op heeft. Denk aan het mislopen van een promotie, geen nieuwe baan binnen uw vakgebied meer kunnen uitoefenen of dat uw huis mogelijk aangepast moet worden.

Allemaal schadeposten die het totaalbedrag van uw letselschadeclaim kunnen verhogen. U heeft altijd recht op een letselschadevergoeding die recht doet aan uw geleden materiële- en immateriële schade.

Dien uw schadeclaim op tijd in

Om te voorkomen dat uw schadeclaim verjaart, adviseren wij u om uw schadeclaim tijdig in te dienen. In principe, hoe eerder hoe beter. U kunt dan immers ook sneller uw kosten vergoed krijgen, zodat u niet hoeft in te teren op uw eigen geld. Uw letselschadespecialist weet precies hoeveel tijd u hiervoor heeft.

Juridische hulp bij letselschadeclaim indienen

Om er zeker van te zijn dat u krijgt waar u recht op heeft, kunt u hier het beste juridische hulp bij vragen. Juist door de hulp van een letselschadejurist of advocaat heeft uw schadeclaim het meeste succes, zodat u alle kosten vergoed zult krijgen.

Juist als de tegenpartij beweert niet schuldig te zijn of graag tot een schikking komt. Een letselschadespecialist weet welke kansen uw schadeclaim maakt en zal zijn uiterste best doen om het maximale voor u er uit te halen.

Wilt u een letselschadeclaim indienen?

Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor uw letselschade en hiervoor een schadeclaim indienen? Vul dan uw naam en telefoonnummer in en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk.

Nu contact opnemen 

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.