Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Recht op letselschadevergoeding

Denkt u recht te hebben op letselschadevergoeding?

Heeft u letselschade opgelopen door een bedrijfsongeval, verkeersongeval, een auto ongeluk of bij sport? Indien u gewond bent geraakt heeft u recht op een letselschade vergoeding. Zeker als iemand anders verantwoordelijk is voor uw ongeval. In welke gevallen heeft u recht op letselschadevergoeding en wanneer kunt u uw letselschade verhalen op de tegenpartij?

Heb ik recht op letselschadevergoeding?

U heeft recht op schadevergoeding als iemand u moedwillig of zonder schuld letselschade toebrengt. De veroorzaker dient in dit geval uw materiële- en immateriële schade te vergoeden.

Daarvoor moet u wel aantoonbaar kunnen maken en met bewijzen komen dat u schade heeft opgelopen. Onze letselschadespecialisten kunnen n u helpen om een schadeclaim in te dienen.

Aansprakelijkstelling tegenpartij

Indien wij uw recht op letselschadevergoeding voorleggen aan één van onze letselschadejuristen, zal deze de tegenpartij aansprakelijk stellen voor uw geleden schade. De volgende stappen worden hierbij gevolgd:

  1. Er wordt eerst een aansprakelijkheidsbrief opgesteld die naar de veroorzaker van uw schade wordt gestuurd. Deze persoon zal in de meeste gevallen hiermee zijn verzekering op de hoogte stellen. Aansluitend zal er dan een erkenning komen waarmee de tegenpartij de aansprakelijkheid erkent.
  2. De hoogte van de schadevergoeding zal door de letselschadejurist worden berekend, waarbij alle schadeposten worden meegenomen, zoals smartengeld, reiskosten en medische kosten.
  3. Met een uitgebreide schadeberekening wordt een schadevergoeding geclaimd bij de tegenpartij.
  4. Indien de tegenpartij ‘verweer’ voert of de schadeclaim veel lager inschat, zal er altijd in uw voordeel worden bemiddeld. U heeft tenslotte recht op een eerlijke schadevergoeding die recht doet aan de werkelijke schadeposten en hoogte van uw berekende schadeclaim.

Voor uw rechten opkomen

Zorg er altijd voor dat uw letselschadevergoeding zorgvuldig wordt behandeld en laat u niet afschepen door de tegenpartij, die probeert om tot een veel lagere schikking te komen. Laat u dus altijd bijstaan door een letselschadespecialist die precies voor u berekent waar u recht op heeft.

Bij ons krijgt u altijd gratis juridisch advies en hoeft u zelf geen juridische kosten te maken. Deze kosten verhalen wij namelijk op de tegenpartij. Worden deze kosten niet vergoed, dan is dat ons risico. U hoeft ons nooit iets te betalen.

Welke schadeposten kunt u onder meer claimen?

  • Ziektekosten, fysiotherapie en revalidatiekosten
  • Inkomstenderving
  • Smartengeld
  • Onvoorziene kosten, zoals extra reiskosten of huishoudelijke hulp
  • Materiële schade
  • Immateriële schade

Heeft u recht op letselschadevergoeding?

Denkt u recht te hebben op een letselschadevergoeding doordat u schade heeft opgelopen door toedoen vaneen ander? Vul dan uw naam en telefoonnummer in en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk. U wordt in ieder geval dezelfde werkdag nog teruggebeld!

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.