Smartengeld berekenen

Smartengeld berekenen

U heeft letselschade en u eist, naast de vergoeding voor lichamelijk letsel, ook smartengeld. Dit is de vergoeding voor psychisch letsel. Hier heeft u recht op. Hoe hoog deze vergoeding is, is voornamelijk afhankelijk van de aard en ernst van het letsel.

Het is helaas niet mogelijk om het smartengeld door middel van een test te berekenen. Dat zou een simpele oplossing zijn, maar de berekening van deze vergoeding is zeer complex en zeer persoonlijk. Wij kunnen uw smartengeldvergoeding berekenen en direct claimen. Wij werken kosteloos. Neem contact op.

Heb ik recht op smartengeld?

U heeft recht op smartengeld wanneer u lichamelijk letsel heeft opgelopen waarvoor iemand anders aansprakelijk is. Deze vergoeding wordt aan het slachtoffer uitgekeerd voor de pijn, het verdriet en de verminderde levenslust naar aanleiding van het ongeval. Het is een vorm van erkenning voor uw leed.

De smartengeldvergoeding moet worden betaald door degene die aansprakelijk is voor de schade. Dit is meestal de verzekeraar van de tegenpartij. Heeft u recht op een smartengeldvergoeding? Wij berekenen deze vergoeding dan gratis voor u.

Meer weten over smartengeld? Bekijk de pagina Smartengeld en letselschade.

Hoe berekenen wij uw smartengeld?

In de meeste gevallen kan de hoogte van het smartegeld pas aan het eind van uw letselschadezaak volledig berekend worden. Wij kunnen u echter op voorhand wel een indicatie geven. Onze letselschadejuristen berekenen, zoals gebruikelijk is, uw smartengeld aan de hand van de volgende factoren:

  •  aard en ernst van het letsel; tijdelijk of blijvend letsel
  •  de duur van het herstel
  •  de inspanning die u in het revalideren heeft gestopt
  •  mate van geleden pijn
  •  lichamelijke beperkingen (veroorzaakt door het ongeval)
  •  blijvende littekens en de invloed daarvan op uw geestesgesteldheid
  •  leeftijd en geslacht
  •  gevolgen in uw dagelijks leven; op werk, in het huishouden of bij uw hobby’s
  •  rechterlijke uitspraken in vergelijkbare zaken

Zoals u kunt zien is dit een zeer complex berekening die per individu zeer uiteenlopend kan uitpakken. Immers, het ongeval, letsel en herstelproces zijn nooit compleet identiek aan die van een ander. De één krijgt last van trauma’s, de ander heeft alleen last van de lichamelijke belemmeringen. De één herstelt volledig, de ander heeft helaas blijvend letsel.

Wat doen wij met de berekening van deze vergoeding? Onze smartengeld berekening voegen wij toe aan uw schadeclaim. Wij sturen de schadeclaim vervolgens naar de tegenpartij. Deze partij dient de vordering direct aan u te voldoen.

Ga voor meer informatie naar de pagina Smartengeld claimen: vergoeding voor immateriële schade.

Smartengeld berekenen is mensenwerk, geen computer kan dat voor u berekenen. Vul het contactformulier in en wij voeren de berekening gratis voor u uit!

Ja, bereken mijn smartengeld

Omschrijf het letsel aan de hand van bovenstaande factoren. Wij bellen/mailen u terug voor eventuele verdere vragen. Zodra wij over voldoende informatie beschikken over de ernst van uw letsel, stellen wij een berekening op. De uitkomst hiervan betreft slechts een globale indicatie.

Wilt u uw zaak liever bij u thuis bespreken? Dat is namelijk ook mogelijk. Wij begrijpen dat het een zeer persoonlijke aangelegenheid kan zijn. Die u wellicht liever in uw eigen vertrouwde omgeving bespreekt. Voor een afspraak kunt u het contactformulier invullen. Dit is allemaal 100% gratis.

De definitieve berekening + schadeclaim kan pas worden ingediend wanneer uw letselschadezaak volledig is afgewikkeld. Smartengeld gratis laten berekenen? Klik op de onderstaande knop en vul het contactformulier in.

Klik hier en vul het contactformulier in

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.