Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Achterop aanrijding

Hoe letselschade in kaart brengen na een achterop aanrijding?

Een achterop aanrijding is één van de meest voorkomende auto-ongelukken in het verkeer. Heeft u als automobilist een kop-staartbotsing gehad en naast de materiële ook fysieke schade aan het ongeluk overgehouden? Heeft u ook geen SVI verzekering? Wist u dat bijna alle kosten die u maakt gewoon bij de verzekering van de wederpartij zijn te verhalen?

Via deze site komt u erachter welke schade u kunt claimen en kunt u rechtstreeks contact opnemen met de letselschadejuristen van JBL&G. Wij werken volledig gratis voor u om de totale letselschade voor u vergoed te krijgen. Wij worden financieel gecompenseerd door de verzekering van de tegenpartij mits de aansprakelijkheid na een achterop aanrijding is erkend. Het is dus zeker ook in ons belang om de aansprakelijkheid binnen afzienbare tijd erkend te krijgen. Mocht dit niet lukken, zijn de kosten voor ons. Die brengen we nooit bij u in rekening.

Schadeberekening laten maken na een achterop aanrijding

Letselschade-berekenen.nl is een handig hulpmiddel om snel de meest vanzelfsprekende letselschadekosten in kaart te brengen. Toch kunnen niet alle schadeposten na een achterop aanrijding direct inzichtelijk worden gemaakt. Dit is namelijk mede afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de klachten die u ondervindt. Denk bijvoorbeeld aan een whiplash die is opgelopen na een kop-staartbotsing, waardoor men vaak voor langere tijd niet kan werken. Of de kosten die u maakt om van en naar een medisch centrum te reizen.

Kosten die wij voor u kunnen claimen door het opstellen van een uitgebreide schadeberekening:

 • Eigen risico van de zorgverzekering
 • Medicatie
 • Reiskosten om naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut te gaan
 • Eigen bijdrage voor de fysio
 • Gemist loon of studievertraging
 • Huishoudelijke hulp, ook als u hier niemand voor betaald heeft
 • Smartengeld

Om uw situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen moet een zo volledig mogelijke schadeberekening worden opgemaakt. Inclusief de kosten waar u zelf misschien nog niet of nauwelijks aan heeft gedacht. Hoe het proces van het claimen van letselschade na een achterop aanrijding precies in zijn werk gaat, leest u hier.

Heeft u een achterop aanrijding gehad en zoekt u hulp bij het claimen van letselschade? Neem direct contact met ons op voor een intake. Wij komen ook bij u thuis voor een vrijblijvende kennismaking en om de gevolgen van het ongeluk te bespreken.

Aansprakelijkheid bij een achteropaanrijding of kop-staartbotsing

De aansprakelijkheid bij achterop aanrijdingen is meestal zeer duidelijk vast te stellen. Een praktijkvoorbeeld:

 • De achterop rijdende auto heeft niet genoeg afstand gehouden en is schuldig aan het ongeval.
 • Een automobilist komt bijvoorbeeld te hard aangereden bij een stoplicht.
 • Hij beseft op het laatste moment dat het licht op rood staat en dat er nog een andere verkeersdeelnemer voor het stoplicht staat te wachten.
 • Een kop-staart botsing is het gevolg.
 • Getuigen waren aanwezig bij het ongeluk en er is proces-verbaal opgemaakt door de politie.
 • Bovendien is er een duidelijk ingevuld schadeformulier opgemaakt.

Achterop aanrijdingen en een verzekeraar die dwars ligt

Het materiële bewijs van een ingedeukte bumper aan de achterzijde van een voertuig is soms al voldoende om de verzekering van de achterop rijdende partij aansprakelijkheid te laten erkennen. De bestuurder van de aangereden auto is met zware whiplash klachten naar het ziekenhuis gegaan.

Maar ook al is de aansprakelijkheid voor het ongeval erkend, erkenning voor de fysieke klachten is soms veel moeilijker te krijgen. Bijvoorbeeld als:

 • De verzekering van de tegenpartij niet alle whiplash klachten erkent, die door het ongeval zijn veroorzaakt.
 • De verzekeraar geen aansprakelijkheid erkent omdat de bestuurder al eens vaker in het verleden voor nekklachten naar een specialist is geweest.
 • De directe link tussen de ontstane nekklachten en de oorzaak van deze klachten medisch gezien moeilijk te bewijzen is omdat er geen medische diagnose vlak na het ongeluk is gesteld.

Bovenstaande punten geven nog eens aan dat in veel gevallen een ervaren letselschadejurist nodig is die precies weet welk bewijs noodzakelijk is om aansprakelijkheid erkend te krijgen én om causaliteit tussen het ongeval en de klachten aan te tonen.

Wanneer bij een kop-staart botsing meerdere auto’s zijn betrokken, wordt dit een kettingbotsing genoemd. Dan is het soms lastiger om de aansprakelijke partij aan te wijzen. In dat geval moeten meerdere verzekeringsmaatschappijen worden benaderd. In sommige gevallen is het dus moeilijker om schuld aan te tonen. Lees meer over aansprakelijkheid bij verkeersongevallen.

Whiplash na een achterop-aanrijding of kop-staartbotsing

Whiplash is vaak het gevolg van achterop-aanrijdingen. Een whiplash kan langdurige fysieke klachten opleveren. Vaak kan een patiënt voor langere tijd niet meer werken en inkomsten genereren. Een whiplash kan voor veel financiële kopzorgen zorgen. Daarom is het belangrijk dat u er vroeg bij bent om een partij aansprakelijk te stellen. Wacht niet te lang met het inzetten van een letselschadejurist. Ook al wordt aansprakelijkheid maar gedeeltelijk erkend na een achterop aanrijding of kop-staart botsing, u bent er in ieder geval zeker van dat alle kosten die zijn ontstaan na de achterop aanrijding zo compleet mogelijk worden vergoed. Én dat u nooit met een rekening komt te zitten voor het inschakelen van onze juridische hulp.

Heeft u vragen over het claimen van schade na een achterop aanrijding en welke mogelijke kosten u vergoed kunt krijgen? Lees onze veelgestelde vragen.

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.