Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Tips voor letselschade slachtoffers

Tips voor letselschade slachtoffers

Zo vlak na een ongeval denkt u waarschijnlijk niet gelijk aan letselschade of hoe deze te verhalen. Eerst maar eens zien of u er lichamelijk bovenop komt. Toch is het belangrijk om vanaf dag één alle kosten die u maakt goed bij te houden en gelijk de wederpartij aansprakelijk te laten stellen. Als u redelijkerwijs een schuldige kunt aanwijzen, dan is in de meeste gevallen een schadeclaim in te dienen.

De meeste Nederlanders zijn verzekerd

U wilt niet gelijk uit zijn op financieel gewin? Dat is heel aardig en correct van u, maar misschien schiet u zich in uw eigen voet om maar eens een beeldspraak te gebruiken. De meeste Nederlanders hebben een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering en alle bestuurders van motorvoertuigen zijn zelfs verplicht verzekerd.

Het is de normaalste zaak van de wereld om de schade die u heeft opgelopen en de kosten die u heeft gemaakt bij de verzekering van de wederpartij neer te leggen. Maar voor het zover is hebben wij voor u nog een aantal handige tips om de kansen op het claimen van letselschade zo groot mogelijk te maken.

De tien belangrijkste tips bij letselschade

1. Bezoek gelijk uw huisarts of een specialist

Het belang van een medisch dossier

Het is belangrijk om gelijk een huisarts of specialist te bezoeken. Niet alleen voor u persoonlijk om uw klachten te laten behandelen, maar ook zodat een arts kan vaststellen en beoordelen wat de aard en de oorzaak van uw klachten zijn. Een zorgvuldig opgebouwd medisch dossier is essentieel om letselschade te kunnen claimen.

2. Noteer gegevens van getuigen en maak foto’s van de plaats waar het ongeval plaatsvond

Of schakel de hulp van omstanders in

Bij ernstige incidenten is het belangrijk om door de politie een proces-verbaal te laten opstellen. Maar ook foto’s van de plek waar het incident plaatsvond en getuigenverslagen helpen bij het claimen van uw letselschade. Misschien kan een vriend, vriendin of partner u hierbij helpen. Wanneer u namen en telefoonnummers van getuigen heeft, kan uw jurist deze ook voor u benaderen.

3. Onderneem direct actie bij letselschade

Stel de wederpartij die schuldig is aan uw letselschade gelijk aansprakelijk en vermijd het risico van verjaring

Het is beter om niet jaren of zelfs maanden te wachten met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. De zogenaamde ‘rechtsvordering tot schadevergoeding’ verloopt in de meeste gevallen na 5 jaar, maar soms zelfs sneller. Door snel te handelen blijft de wederpartij aansprakelijk voor het ongeval. Voor hulp bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij kunt u contact opnemen met de letselschadejuristen van JBL&G.

Een andere reden om snel contact op te nemen is dat wij dan direct met uw zaak aan de slag kunnen gaan. Dit betekent dat wij sneller een voorschot op uw schadeclaim voor u kunnen regelen.

4. Kijk goed naar wat u (indirect) betaalt voor uw juridische hulp bij letselschade

Juridisch bureau of letselschadeadvocaat? Wat is handig in uw geval en wat zijn de nadelen van ‘no cure no pay’?

JBL&G werkt volledig gratis voor letselschadeslachtoffers. Alle kosten die wij maken worden betaald door de verzekering van de tegenpartij of nemen wij voor onze eigen rekening. Dat is anders bij letselschadeadvocaten, ook wanneer zij op basis van ‘no cure no pay’ werken. Dat klinkt misschien mooi in theorie. Maar in de praktijk betekent dat bij een succesvolle claim, u een deel van uw schadevergoeding moet betalen aan uw advocaat.

Er zitten dus behoorlijk wat haken en ogen aan het verhalen van letselschade op basis van ‘no cure no pay’. Op onze site leest u nog meer redenen waarom u voor een letselschadejurist zou moeten kiezen.

Vraag altijd van tevoren zwart op wit dat u gegarandeerd niets hoeft te betalen voor juridische bijstand. In de kleine lettertjes van veel letselschadeadvocaten en letselschadebureaus staat namelijk dat u meestal niets hoeft te betalen voor de juridische bijstand. Soms wordt u dan toch nog achteraf geconfronteerd met een rekening.

Bij JBL&G garanderen we dat wij u nooit iets in rekening zullen brengen voor onze werkzaamheden. Neem contact op om 100% gratis juridische hulp bij letselschade in te schakelen.

5. Vertrouw niet op uw rechtsbijstandsverzekeraar

Kunt u uw letselschadezaak niet gewoon door uw rechtsbijstandsverzekeraar laten afwikkelen?

In de praktijk komen wij vaak tegen dat letselschadeslachtoffers niet correct zijn behandeld door hun eigen rechtsbijstandsverzekeraar. Naast het feit dat juristen werkzaam voor rechtsbijstandverzekeraars vaak weinig ervaring hebben met specifieke letselschadezaken, is het ook zo elke verzekeraar er een financieel belang bij heeft om uw zaak zo snel mogelijk af te wikkelen. Dat klinkt misschien voortvarend, maar dat betekent dat deze partijen weinig zorgvuldig met uw letselschadeclaim omgaan. U loopt dus een groot risico dat u dus niet de volledige schadevergoeding krijgt waar u recht of heeft omdat uw rechtsbijstandverzekeraar uw zaak zo snel mogelijk wilt afwikkelen.

JBL&G heeft geen enkel financieel belang om uw zaak te snel af te wikkelen. Wij gaan voor daadkracht én zorgvuldigheid. Voorkom problemen met uw rechtsbijstandsverzekeraar en neem contact op met gespecialiseerde letselschadejuristen.

6. Probeer het niet zelf maar schakel professionele hulp in

Zorg voor voldoende juridische hulp, stap gelijk naar een letselschadejurist om uw zaak te bespreken

Bedrijfsongeval, verkeersongeval of ander incident? Onze letselschadejuristen bouwen gelijk uw dossier op en wij vragen gelijk voorschotten aan bij de verzekering van de wederpartij. Dat voorkomt dat u dusdanig veel kosten maakt dat u financieel in de problemen komt.

Ondertussen kunt u zich richten op uw lichamelijke herstel. Wij achterhalen alle documenten die voor het succesvol claimen van letselschade van belang zijn. Onze letselschadejuristen zijn gespecialiseerd in bedrijfsongevallen, verkeersongevallen en allerlei andere letselschadeoorzaken zoals hondenbeten, uitglijden of vallen door toedoen van iemand anders, gebrekkige producten en dergelijke.

 

7. Maak een afspraak bij u thuis met één van onze juristen

Laat een letselschadejurist bij u langs komen als u niet mobiel genoeg bent of lichamelijk nog niet fit genoeg

Als u niet mobiel bent of aan uw huis gekluisterd bent, komen wij gewoon bij u thuis om uw letselschadezaak te bespreken. U hoort gelijk wat wij voor u kunnen doen en wat de kansen zijn om uw letsel te claimen. Neem hier direct contact op om een afspraak in te plannen.

8. Bouw altijd een dossier op

Bewaar al uw bonnetjes en facturen in een map of laatje

Het handigste is om één dossier te maken van alle brieven, bonnetjes en facturen. Houd alle door u gemaakte kosten na uw ongeval of incident bij. Als u een maand later toch uw letselschade wilt gaan verhalen, kunt u altijd terugvallen op uw dossier. Uiteraard is deze informatie ook belangrijk voor letselschadejuristen om alle kosten goed in kaart te kunnen brengen en een schadeberekening te kunnen opstellen.
Zodra één van onze juristen uw letselschadezaak in behandeling heeft genomen, kunt u deze bonnetjes mailen of opsturen. Onze jurist zal de nota’s dan verwerken in de schadeberekening zodat u daar zelf niet meer aan hoeft te denken.

9. Vraag een voorschot op uw letselschadevergoeding

Maakt u nu al flink wat kosten voor vervoer naar een ziekenhuis of therapie?

In dat geval kunnen wij voor u voorschotten aanvragen bij de wederpartij. Het is heel gebruikelijk dat verzekeraars overgaan tot uitbetaling van voorschotten bij letselschadezaken.
Uw letselschadejurist zal na de aansprakelijkheid uw schade in kaart brengen en alvast een voorschot vragen aan de verzekeraar. Zo kunt u de nota’s direct betalen, zodat u bijvoorbeeld niet hoeft te wachten met een afspraak voor de fysiotherapeut als u hier niet voor verzekerd bent.

10. Denk niet gelijk ‘het valt wel mee’

Na een klein ongeval denken veel mensen dat ze geen recht hebben op schadevergoeding

Maar als ze er een jaar later achter komen dat ze toch flinke klachten hebben overgehouden aan een ongeluk of ruim een half jaar niet hebben kunnen werken, beseffen ze uiteindelijk wat voor impact het ongeval heeft gehad, ook op hun portemonnee. Denk dus niet gelijk ‘het valt wel mee’, maar probeer vanaf de eerste dag uw dossier op orde te houden en schakel altijd een letselschadejurist in om uw letselschadezaak in ieder geval te onderzoeken. Dat kost u niets en u heeft altijd de zekerheid dat u alles heeft gedaan om uw financiële schade te verhalen.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze tips? Onze medewerkers zijn altijd bereid om uw vragen te beantwoorden. Kijk op www.jblg.nl voor meer informatie over letselschade en wat wij voor u kunnen betekenen.

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.