Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Tibia plateau fractuur

Tibia plateau fractuur

U heeft een tibia plateau fractuur opgelopen aan uw knie. Dit letsel is veroorzaakt door een ongeval, als gevolg van de schuld van een ander. Dit moet logischerwijs vergoed worden door de aansprakelijke tegenpartij. Maar wat is een tibia plateau fractuur precies? En hoe herstelt u hiervan?

Bereken uw schadevergoeding

Laat uw schadevergoeding claimen door een ervaren jurist

Wij bieden u als letselschadeslachtoffer 100% gegarandeerde gratis juridische advies en juridische hulp. Onze juristen gaan altijd voor de maximale schadevergoeding en voorschotten op uw schade. Zodat u niet in de financiële problemen komt. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Vertel ons uw verhaal. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Bekijk De voordelen van juridische bijstand bij letselschade.

Definitie tibia plateau fractuur

Een tibia plateau fractuur houdt de breuk van het tibia plateau in. Een andere naam voor de bovenkant van het scheenbeen is tibia. Net boven het scheenbeen bevindt zich een soort van ronde kogel, dit noemt men het plateau. Het tibia plateau is daarmee een onderdeel van het kniegewricht.

De fractuur ontstaat door hevige druk van buitenaf op het plateau. Deze druk zorgt ervoor dat de knie een geforceerde beweging maakt, naar binnen of naar buiten. Waardoor het plateau het begeeft en breekt. De breuk kan aan de binnen- of buitenkant ontstaan. Of zelfs aan beide kanten. Meestal zakt het plateau hierdoor in.

Andere knieonderdelen die dan ook vaak beschadigd raken:

 • Kraakbeen
 • Meniscus
 • Kruisbanden

Hierdoor treden vaak complicaties op. Dit maakt het herstel van de fractuur ook complexer.

Bereken uw schadevergoeding

Klachten van tibia plateau fractuur

De klachten van een tibia plateau fractuur verschillen per persoon doordat de breuk ook per persoon verschilt. Daarnaast kunnen er klachten ontstaan bij andere knieonderdelen als die ook beschadigd raken. Ook dit verschilt per persoon.

De meest voorkomende klachten:

 • Pijnlijke zwelling van de knie
 • Tijdelijk geen gewicht kunnen dragen op de knie

Deze klachten verminderen uw mobiliteit aanzienlijk. U kunt immers geen of amper gebruik maken van uw linker- of rechterbeen.

De gevolgen van tibia plateau fractuur

Als u een tibia plateau fractuur oploopt, bent u tijdelijk niet in staat om uw knie te belasten. Dit heeft gevolgen voor uw dagelijkse leven. U kunt dan immers tijdelijk niet werken, de huishoudelijke taken niet of minder makkelijk uitvoeren en uw hobby’s niet beoefenen. Wat betekent dit voor de schadeclaim die u kunt eisen bij de aansprakelijke tegenpartij?

Enkele schadeposten die wij voor u claimen:

 • Misgelopen inkomsten door tijdelijke arbeidsongeschiktheid
 • Alle medische kosten, inclusief het eigen risico
 • Reiskosten
 • Huishoudelijke hulp
 • Kinderopvang
 • Huisdierenopvang
 • Kosten zonder nut, zoals een zwemabonnement waar u tijdelijk geen gebruik van kunt maken
 • Smartengeld
 • Etc.

Meer weten over eventuele schadeposten? Ga dan naar de pagina Schadeposten bij letselschade.

Bereken uw schadevergoeding

Herstellen van tibia plateau fractuur

Uw letsel moet door een specialist grondig onderzocht worden. Dit gebeurt door middel van röntgenfoto’s. De behandelmethode kan per persoon verschillen, afhankelijk van het type breuk van het tibia plateau en de mate van inzakking. Dit letsel kan dan behandeld worden door middel van:

 • Gips of;
 • Een operatie

Doordat het plateau meestal inzakt, is een operatie vaak noodzakelijk om het plateau weer volledig te herstellen. Heeft u een grote zwelling van de knie? Dan is de kans groot dat er wordt gewacht met het uitvoeren van een operatie. Al met al bent u vaak een aantal weken niet mobiel.

Wanneer u bij een minimale breuk in het gips moet, blijft uw knie zo’n 6 weken in het gips. Na een operatie duurt het vaak 6 tot 12 weken voordat u uw knie weer mag belasten. Dit wordt beoordeelt door de behandelend arts / traumachirurg. Soms moet uw knie na de operatie in het gips, soms kunt u al spierversterkende knieoefeningen doen.

Een fysiotherapeut reikt u knieoefeningen aan en helpt u weer op weg. Het is de bedoeling dat u uw knie zo snel mogelijk weer in beweging laat komen. Dit is belangrijk voor het herstelproces. Wanneer u uw knie weer volledig mag belasten kunt u een brace gebruiken ter ondersteuning. Hier wordt samen met de behandelaren naar gekeken.

Bereken uw schadevergoeding

Smartengeld bij tibia plateau fractuur

Als u een ongeluk heeft gehad dat (deels) veroorzaakt is door een ander, dan heeft u recht op een (gedeeltelijke) schadevergoeding. De mogelijke schadeposten hebben we net al even kort benoemd. Smartengeld is daar één van. U heeft altijd recht op een smartengeldvergoeding na een ongeluk.

De tibia plateau fractuur zorgt er niet alleen voor dat u met onkosten wordt opgescheept. Daarnaast heeft u pijn van uw klachten, bent u mogelijk zeer geschrokken en is uw levenskwaliteit tijdelijk minder dan voorheen. U bent immers tijdelijk niet in staat om u vrij rond te bewegen. Daarom heeft u recht op een smartengeldvergoeding. Deze vergoeding erkent uw leed en compenseert dit. Hoewel dit nooit volledig met geld te compenseren valt, is erkenning belangrijk voor alle slachtoffers.

Meer weten over smartengeld? Ga dan naar de pagina Smartengeld berekenen.

Schadevergoeding claimen tibia plateau fractuur

Wij adviseren u om uw schadevergoeding te laten claimen door een ervaren jurist. Zodat u rustig kunt herstellen van uw letsel. En u weet zeker dat alle schadeposten vergoed worden. Onze juristen gaan altijd voor de maximale schadevergoeding. Doortastend, snel en doeltreffend. Geniet van gratis juridische hulp door direct het contactformulier in te vullen. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug!

Bereken uw schadevergoeding Neem contact op! 

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.