Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Fietsongeluk: fietser-fietser

Letselschade fietsongeval met andere fietser

In Nederland gebeuren per jaar duizenden ongelukken tussen fietsers onderling. Hoewel steeds meer aandacht wordt gegeven aan het veiliger maken van fietspaden, is er de laatste jaren geen grote daling van ongelukken tussen fietsers te bespeuren. Dit heeft vooral te maken met de toegenomen verkeersdrukte op de fietspaden (skaters, hardlopers en brommers maar ook steeds meer elektrische fietsers) en de algemene trend van toegenomen verkeersdrukte in de grote steden. In sommige gevallen wordt daarbij ernstige letselschade door fietsongeval opgelopen. Maar wat mag worden verstaan onder letselschade en welke kosten komen daarvoor in aanmerking?

U kunt meer letselschade claimen na een ongeluk met een andere fietser dan u denkt

In de Nederlandse wet is geregeld dat fietsers na een ongeluk met een motorvoertuig een extra wettelijke bescherming wordt geboden, maar die geldt niet specifiek bij een aanrijding met een andere ongemotoriseerde verkeersdeelnemer. De te claimen letselschade bestaat naast de fysieke schade die is opgelopen, vaak ook uit een groot aantal andere (soms immateriële) financiële schadeposten. Fietsers die net een been of arm hebben gebroken door toedoen van een andere fietser, hebben bijvoorbeeld ook schade opgelopen aan hun kleding, aan hun fiets, lopen misschien studievertraging op en hebben vaak voor een tijdje huishoudelijke hulp nodig. Een wat oudere fietser met nog meer fysieke ongemakken kan zelfs voor een langere tijd uitgeschakeld zijn.

Wie betaalt uw letselschade als u een ongeluk op de fiets hebt gehad?

Als er sprake is van een ongeluk tussen twee zwakke verkeersdeelnemers (ongemotoriseerde verkeersdeelnemers), dan moet de eisende partij aansprakelijkheid aantonen of de tegenpartij moet deze erkennen. In 99% van alle letselschadegevallen tussen fietsers zal de aansprakelijkheidsverzekering (APV) uitkomst bieden. Maar wat nou als iemand niet over zo’n AVP beschikt? Dan kan letselschade persoonlijk worden verhaald op diegene waarvan schuld kan worden vastgesteld, mits deze niet allang met de noorderzon is vertrokken natuurlijk. Als er ook nog eens geen getuigen waren van het ongeval, dan wordt in de praktijk het aansprakelijk stellen wel erg lastig.

Wat moet ik doen vlak na een zwaar fietsongeluk met een andere fietser?

Of iemand daadwerkelijk over een APV (Algemene Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren) beschikt, is in de praktijk altijd nog maar de vraag. U zult dus altijd de naam en het liefst ook het adres van iemand moeten noteren. Maar als u net uw been heeft gebroken of in een greppel ligt, kunt u waarschijnlijk niet echt proactief optreden. Het beste is dan ook om gelijk de politie in te schakelen of een getuige te vragen om de politie te bellen. Het claimen van schade gaat in de praktijk een stuk gemakkelijker als er een proces-verbaal is opgesteld. Uiteraard kunt u bij een klein fietsongeval natuurlijk wel proberen om het onderling op te lossen door naam en adresgegevens uit te wisselen.

Verjaringstermijn letselschade na fietsongeluk

Vlak na een fietsongeluk heeft u waarschijnlijk nog geen idee welke mogelijke kosten er op u af komen. Daarom is het zaak om direct een specialist in te schakelen die alle letselschadeposten voor u op een rij kan zetten. Na vijf jaar (verjaringstermijn) kunt u het verhalen van letselschade wel op uw buik schrijven, dus soms is enige haast geboden. Maar soms raakt door alle medische onderzoeken en beslommeringen de noodzaak om actief letselschade te gaan verhalen wat op de achtergrond. Toch is één telefoontje al voldoende. De juridische specialisten van JBL&G staan voor u klaar om gelijk aan de slag te gaan. Door snel en zorgvuldig alle letselschadeposten te inventariseren en de verzekeraar van de tegenpartij daarvan in kennis te stellen, heeft u meer kans op een complete compensatie.

Een overzicht van vergoedingen die u na een fietsongeluk kunt claimen:

  • Reparatiekosten voor uw fiets
  • Vergoeding beschadigde kleding
  • Vergoeding eigen risico en kosten opname ziekenhuis / overige medische kosten
  • Vergoeding voor mogelijk loonderving
  • Reiskosten naar medische specialisten, artsen etc..
  • Hulp in de huishouding
  • Studievertraging
  • Smartengeld
  • Gemiste pensioenopbouw
  • Overige kosten die u zonder het ongeval niet gemaakt zou hebben

Uitgebreid berekenen van letselschade na een fietsongeluk en dan?

Via www.letselschade-berekenen.nl kunt een uitgebreide berekening maken van de door u opgelopen letselschade na een fietsongeluk. Om een complete inventarisatie te maken van alle kosten, is het zeker verstandig een specialist in te schakelen. Bij JBL&G kunt u geheel gratis het gehele letselschadetraject na een fietsongeluk in gang zetten. Alle kosten die door ons worden gemaakt, worden vergoed door de verzekering van de tegenpartij. Wij verzorgen voor u tevens mogelijke voorschotten voor kosten die u nu al maakt.

JBL&G biedt professionele juridische hulp vlak na uw fietsongeluk

Al ruim 15 jaar helpt JBL&G ongemotoriseerde verkeersdeelnemers met het claimen van opgelopen letselschade na een ongeluk met andere fietsers of voetgangers. Voor een volledige letselschadeberekening is het verstandig onze medewerkers uw zaak persoonlijk te laten beoordelen. Laat uw gegevens achter en wij nemen vandaag nog contact met u op. Heeft als fietser een aanrijding gehad met een auto? Ook dan kunnen wij u helpen. Zelfs als het ongeluk (deels) uw schuld was.

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.