Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Arbeidsongeval

Heeft u een arbeidsongeval gehad?

Als u tijdens uw werk een ongeluk krijgt, dan is er sprake van een arbeidsongeval. Een arbeidsongeval kan op verschillende manieren gebeuren. In alle gevallen loopt u hierbij letselschade op. Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding, is het belangrijk om aan te tonen wie er aansprakelijk is voor de door u geleden schade.

Uw arbeidsongeval en aansprakelijkheidstelling

Omdat u er vanuit mag gaan dat uw werkgever verantwoordelijk is dat u veilig uw werk kunt uitoefenen, is uw werkgever in het beginsel aansprakelijk voor opgelopen letselschade tijdens werktijd. Zelfs wanneer het wellicht aan u zelf te wijten is dat het arbeidsongeval heeft plaatsgevonden kan de werkgever nog aansprakelijk gehouden worden. Bijvoorbeeld doordat u de veiligheidsregels niet in acht heeft genomen Alleen wanneer er sprake is van kwade opzet, is de werkgever niet aansprakelijk.

Is uw werkgever aansprakelijk voor uw arbeidsongeval?

In de meeste gevallen is uw werkgever, juridisch gezien, aansprakelijk voor een arbeidsongeval met letselschade. Uw werkgever heeft immers de verplichting om er voor te zorgdragen dat u veilig en beschermd uw werk kunt uitoefenen. Een arbeidsongeval kan door verschillende situaties ontstaan:

  • Onveilige werkomgeving met chemische stoffen
  • Bedolven worden onder een zwaar object
  • Onjuiste veiligheidsinstructies
  • Ondeugdelijke gereedschappen en werkmateriaal
  • Ongeval met een bedrijfswagen
  • Beroepsziekten

Als u uw werkgever aansprakelijk wilt stellen voor uw arbeidsongeval, dan kunt u voor gratis juridische hulp bij ons terecht. In sommige gevallen betwist uw werkgever zijn aansprakelijkheid. In dit geval is het dan ook verstandig om uw schade aan ons door te geven, zodat wij hier gelijk werk van kunnen maken en uw werkgever aansprakelijk kunnen stellen voor uw letselschade.

Aansprakelijkstelling is een noodzaak

Wellicht ziet u er tegenop om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor uw arbeidsongeval. U werkt misschien nog niet zo lang voor uw werkgever of u wilt de arbeidsverhouding niet op het spel zetten. Heel begrijpelijk, maar niet verstandig. Uw werkgever is waarschijnlijk verzekerd tegen bedrijfsongevallen, dus u jaagt uw werkgever niet op hoge kosten.

Maar de kans bestaat dat u zowel fysiek als financieel nadeel zal ondervinden van uw arbeidsongeval en dan wilt u deze onvoorziene kosten natuurlijk wel vergoed hebben. Neem daarom geen risico en laat ons u helpen uw letselschade te verhalen.

Onze juristen zullen er alles aan doen om de verstandhouding tussen u en uw werkgever niet te verstoren, wanneer u daar zelf belang aan hecht.

Neem altijd contact op met een letselschadebureau

Omdat u wellicht ineens voor onvoorziene kosten of problemen staat, is het verstandig om bij een arbeidsongeval altijd contact op te nemen met een letselschadebureau. Wij staan u gelijk bij met gericht advies en kunnen uw zaak gelijk in behandeling laten nemen door één van onze letselschadejuristen bij u in de buurt.

Heeft u letselschade na een arbeidsongeval?

Indien u letselschade na een arbeidsongeval heeft opgelopen, adviseren wij u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder. Laat daarom uw naam en telefoonnummer in en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk.

Of doe zelf alvast de letselschadetest om te kijken waar u recht op heeft!

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.