Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Hondenbeet

Gebeten door een hond?

U bent gebeten door een hond. Een hondenbeet kan ernstig letsel veroorzaken, zowel lichamelijk als geestelijk. Welke stappen moet u nemen na een hondenbeet? Wat zijn de klachten en gevolgen van een hondenbeet? En hoe herstelt u weer volledig? Wist u dat de eigenaar van de hond altijd volledig aansprakelijk te stellen is? U heeft dus altijd recht op schadevergoeding.

Wij bieden u 100% gratis juridische hulp bij letselschade. Onze juristen gaan altijd voor de maximale schadevergoeding en tussentijdse voorschotten. Wij erkennen uw zorgen en behoeftes. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Vertel ons wat er precies gebeurd is. Eén van onze ervaren juristen belt u dezelfde werkdag nog terug.

Bereken uw schadevergoeding

Wat is een hondenbeet?

Een hondenbeet laat een bijt- of scheurwond achter op de huid. We spreken van een bijtwond als er een groot risico is op weefselbeschadiging en infecties. Een hondenbeet beschadigt het weefsel en er is een groot risico op infecties. Infecties die zelfs dodelijk kunnen zijn. Ga daarom altijd gelijk naar een dokter voor een tetanusprik.

Welk letsel kan een hondenbeet veroorzaken?

 • Bijtwond
 • Scheurwond
 • Zenuw-, weefsel-, spier-, pees- of bot beschadiging
 • Tetanusinfectie
 • Hondsdolheid
 • Bloedvergiftiging
 • Amputatie of afscheuring ledemaat
 • Verminking
 • Ernstige littekens
 • Overlijden

Aansprakelijkheid bij een hondenbeet

De eigenaar van de hond is altijd volledig aansprakelijk te stellen voor de hondenbeet. Zelfs in losloopgebieden. Dit leest u terug in artikel 6:179 BW:

 “De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht had gehad.”

Alle schade die wordt toegebracht door de hondenbeet moet dus door de eigenaar worden vergoed. Bent u gebeten door een hond? Vraag altijd de persoonlijke en verzekeringsgegevens van de eigenaar. Neem daarna zo snel mogelijk contact met ons op. Wij helpen u bij het indienen van de schadeclaim.

Wilt u weten hoe het letselschade claimen na een hondenbeet in zijn werk gaat? Ga dan naar de pagina Hondenbeet.

Bereken uw schadevergoeding

Klachten bij hondenbeten

De klachten van hondenbeten variëren per beet. Dit is ook sterk afhankelijk van de grootte, diepte en plaats van de bijtwond. Uw eigen gezondheid en de infecties die de hond met zich meedraagt spelen ook een grote rol.

Klachten die veroorzaakt worden door een hondenbeet:

 • Pijn
 • De huid rondom de wond voelt gekneusd
 • Gevoelloos, wat kan duiden op doorgebeten zenuwen
 • Koorts, pusvorming en opgezette lymfeklieren (bij ontsteking van de wond)

Ga altijd gelijk naar het ziekenhuis of uw huisarts na een hondenbeet. Het is uitermate belangrijk dat de wond goed ontsmet wordt. Een hondenbeet kan vele bacteriën overdragen naar uw huid. Bacteriën die levensgevaarlijk kunnen zijn voor de mens. Neem dus altijd het zekere voor het onzekere. Laat uw verwondingen goed nakijken en behandelen.

Gevolgen van een hondenbeet

De bijtwond van een hond kan ernstige gevolgen hebben voor het slachtoffer. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. U kunt daardoor lichamelijke, materiële en psychische schade lijden. Dit moet allemaal vergoed worden door de aansprakelijke tegenpartij, de eigenaar van de hond.

Mogelijke schadeposten na een hondenbeet:

 • Misgelopen inkomsten
 • Alle medische kosten, zowel eigen risico, therapeutische behandelingen als plastisch chirurgie
 • Reiskosten
 • Studievertraging
 • Persoonlijke eigendommen, zoals kleding die beschadigd is geraakt door de hondenbeet
 • Kosten zonder nut: u heeft kaarten voor een cabaretvoorstelling waar u niet naartoe kunt
 • Smartengeld

Wilt u meer weten over mogelijke schadeposten? Ga dan naar de pagina Schadeposten bij letselschade.

Laat uw schadevergoeding altijd berekenen door een ervaren jurist. Sommige schadeposten ziet u misschien over het hoofd. Of had u helemaal niet aan gedacht. Wat ook niet meer dan logisch is. Het ongeval kan namelijk een behoorlijke impact op u maken. Onze juristen zien geen enkele schadepost over het hoofd. Daar kunt u van op aan!

Bereken uw schadevergoeding

Herstel van hondenbeten

Het is belangrijk dat u na een hondenbeet direct naar uw huisarts gaat. Of naar het ziekenhuis bij ernstige verwondingen. Hondenbeten moeten goed gedesinfecteerd worden om mogelijke infecties te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat u een tetanusprik krijgt, als u daar niet voor bent ingeënt. En bij diepe wonden die niet volledig ontsmet kunnen worden, krijgt u ook preventief antibiotica voorgeschreven.

Hondenbeten worden meestal niet gehecht. Dit om mogelijke infecties te voorkomen. Wanneer u ernstige littekens overhoudt aan een hondenbeet, kunt u plastisch chirurgie ondergaan. Bepaalde zalfjes tegen littekenweefsel kunnen ook aan te raden zijn.

Heeft u psychisch letsel opgelopen door de hondenbeet? Dan is het aan te raden om met een psycholoog in gesprek te gaan. Stel dat u zelf een hond heeft, dan kan het ook voorkomen dat u gespannen raakt in de buurt van uw eigen hond. Dit kan voor ondraaglijke thuissituaties zorgen.

Daarnaast moet u vroeg of laat toch weer de straat op. Elke keer om u heen kijken op zoek naar mogelijke gevaren. Of om moeten lopen als u een hond ziet, maakt u leven er niet gemakkelijker op. Immers, in Nederland zijn er bijna 2 miljoen loyale viervoeters op de been. Het is dan ook belangrijk dat u zich weer veilig gaat voelen buiten de veilige muren van uw huis. Stop uw klachten niet weg! Erken uw eigen klachten, zodat u volledig kunt herstellen.

Smartengeld bij hondenbeet

U heeft altijd recht op smartengeld na een ongeval, dus ook bij hondenbeten. Een hondenbeet kan uw leven drastisch veranderen. U heeft pijn, verdriet en u ervaart mogelijk minder levenslust. Dit kan komen doordat de ervaring zeer traumatisch voor u was. Of omdat de littekens van uw verwondingen zichtbaar zijn. Het smartengeld compenseert deze, voor het blote oog, ‘onzichtbare’ schade. Het is een vorm van erkenning voor uw leed.

Smartengeld berekenen

Enkele vormen van psychisch letsel die kunnen ontstaan door een hondenbeet:

 • Angst voor honden
 • Onzeker of neerslachtig door opgelopen littekens
 • Onveilig gevoel op straat
 • Schrikachtig
 • Bang voor eigen hond

Wilt u meer weten over smartengeld? Ga dan naar de pagina Smartengeld berekenen.

Wij raden u aan om altijd een gespecialiseerd juridisch letselschadebureau in te schakelen. Onze juristen gaan de discussie voor u aan met de verzekeraar van de aansprakelijke tegenpartij. U kunt dan in alle rust uw wonden likken. Terwijl uw persoonlijke jurist achter de maximale schadevergoeding aangaat. En u overal van op de hoogte houdt. Vermijd vermoeiende discussies met de verzekeraar van de tegenpartij. Kom direct in actie via het contactformulier!

Vragen? Neem contact op!

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.