Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Fietsongeluk

Fietsongeluk en letselschade

Heeft u letselschade opgelopen als fietser? Wist u dat u in bijna alle gevallen letselschade kunt claimen bij de tegenpartij? Uiteraard is dit mede afhankelijk van de aard en de toedracht van het ongeluk. Wanneer u in botsing bent gekomen met een auto, ligt de aansprakelijkheid meestal bij de bestuurder van de auto. Óók als het deels  of helemaal uw fout was. En ook wanneer u bent gevallen na een botsing met een andere fietser of voetganger, kunt u letselschade claimen.

Fietser geniet extra bescherming bij ongeluk

Als zwakke verkeersdeelnemer (fietser of voetganger) bent u op basis van de Wegenverkeerswet extra beschermd in het verkeer, vooral als u wordt aangereden door een motorvoertuig. Zelfs als u als fietser zelf door rood rijdt en daardoor bent aangereden door een auto, kunt u minimaal 50% van de door u geleden schade claimen.

De letselschadespecialisten van JBL&G zijn gespecialiseerd in letselschadezaken als gevolg van fietsongelukken. Neem contact met ons op voor een gratis deskundig advies over hoe u volledige compensatie kunt krijgen voor de door u gemaakte en nog te maken kosten in de toekomst.

Wat moet u doen om letselschade na uw fietsongeluk te kunnen claimen?

 1. Noteer altijd naam en adresgegevens van de tegenpartij
 2. Indien een motorvoertuig gewoon doorrijdt na het ongeluk, probeer het kenteken in u op te nemen
 3. Laat een proces-verbaal opmaken door de politie
 4. Vraag telefoonnummers en adresgegevens van getuigen
 5. Ga direct naar het ziekenhuis of de huisarts, de medische rapporten van artsen en specialisten worden altijd gebruikt in uw letselschadezaak

Uiteraard is het soms na een fietsongeluk praktisch onmogelijk om zelf aan alles te denken. De lichamelijke pijn zorgt ervoor dat de meeste mensen niet meer goed bij de les zijn zo vlak na het fietsongeluk. Maar misschien kan een vriend, vriendin of getuige in dit geval voor u optreden?

Gratis juridische hulp na fietsongeluk

Na het ongeval kunt u ons direct bellen voor hulp. Wij zetten ons kosteloos in om de door u opgelopen letselschade te verhalen bij de verzekering van de wederpartij en gaan voor u aan het werk om:

 • Het proces verbaal op te vragen bij politie of justitie
 • De identiteit van de bestuurder van het voertuig te achterhalen
 • Getuigen te benaderen
 • De tegenpartij formeel aansprakelijk te stellen

Hoe is in Nederland het verhalen van letselschade geregeld na een fietsongeluk?

Artikel 185 van de Nederlandse Wegenverkeerswet bepaalt dat een sterke verkeersdeelnemer (auto, scooter, brommer) extra goed moet opletten in het verkeer. Een bestuurder van een motorvoertuig heeft dus een grote verantwoordelijkheid in het verkeer. Als u als fietser door een sterke verkeersdeelnemer bent aangereden en u daaraan letselschade overhoudt, dan kunt u bijna altijd de schade verhalen bij de verzekering van de tegenpartij. Letselschadezaken ontstaan door een ongeluk tussen een fietser en een auto kennen feitelijk twee mogelijkheden;

 1. de bestuurder van het motorvoertuig lette niet goed op en daardoor is het ongeluk ontstaan of
 2. de fietser heeft ook schuld aan het ongeval.

In beide gevallen kunt u uw letselschade als fietser verhalen op de tegenpartij. In het eerste geval heeft u recht op 100% schadevergoeding. Wanneer u zelf ook schuld heeft aan het ongeluk, heeft u recht op minstens 50% van uw letselschade. Lees hier meer over een fietsongeluk met een auto, scooter of brommer.

Letselschadeposten ontstaan door een fietsongeluk

Naast de kosten om lichamelijke kwetsuren weer in orde te maken in ziekenhuis of bij de specialist, maakt u ook andere kosten na uw ongeluk. Misschien heeft u een tijdje huishoudelijke hulp nodig en in sommige gevallen is werken niet mogelijk. Ook als u in de WIA belandt, heeft u inkomensschade opgelopen. Schade die ook als letselschadepost in de letselschadeberekening moet worden meegenomen. En zo zijn er nog veel meer schadeposten aan te wijzen die zijn ontstaan als gevolg van letselschade door een fietsongeluk. Lees hier meer over de diverse schadeposten.

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht inschakelen na fietsongeluk of een letselschadeadvocaat?

Na uw fietsongeluk komt u voor de vraag te staan welke partij u moet inschakelen om een letselschadetraject in te gaan. JBL&G werkt volledig gratis aan uw letselschadezaak, omdat wij onze kosten bij de tegenpartij in rekening brengen. Dat is namelijk ook uw schade. Mocht de verzekering van de wederpartij niet alles vergoeden, dan brengen wij deze kosten niet bij u in rekening. De meeste andere juridische kantoren en advocatenkantoren werken anders: zij halen de rekeningen die niet door de tegenpartij worden betaald af van uw schade. Dat vinden wij niet kunnen. Het is úw schade, daar heeft alleen ú recht op.
Lees meer over het verschil tussen een letselschadejurist en een letselschadeadvocaat.

Letselschade claimen na fietsongeluk met andere fietser of voetganger

Een ongeluk tussen twee zwakke verkeersdeelnemers kan ook leiden tot letselschade. Misschien is uw kleding beschadigd of bent u gevallen. Een blauwe plek is nog wel te overzien, maar wat doet u als u fysiotherapie nodig heeft? Of als u de hond niet kan uitlaten door een kneuzing? Of als u een tijdje niet kunt werken? Ook bij een fietsongeluk met een andere fietser of voetganger staan onze letselschadespecialisten u deskundig terzijde. Lees meer over letselschade na een ongeluk tussen een fietser en een andere fietser.

Wilt u alvast een indicatie ontvangen over de mogelijke letselschadeposten die u kunt verhalen? Op deze site kunt u een uitgebreide berekeningstest invullen zodat u gelijk meer weet. U wordt daarna, indien u dit op prijs stelt, door één van onze letselschadespecialisten gebeld.

Direct contact? Bel ons op 020 – 214 99 00 en wij gaan vandaag nog met uw letselschadeclaim aan de slag. 100% gratis.

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.