Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Letselschade claimen

Wilt u opgelopen letselschade claimen?

Als u letselschade heeft opgelopen, wilt u vanzelfsprekend de mogelijkheden weten voor letselschade claimen. Dit is de vergoeding die u krijgt voor de schade die u heeft geleden.

Bij letselschade claimen is het belangrijk dat dit op zorgvuldige wijze gebeurt. Voor de het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het berekenen van de letselschadeclaim, is specialistische kennis vereist. U kunt dit dan ook het beste overlaten aan een letselschade advocaat of letselschadejurist.

Recht op schadevergoeding? Schadevergoeding berekenen

Letselschade claimen bij materiële schade

Wanneer uw een bedrijfsongevalfiets ongeluk of hondenbeet heeft gehad, kunt u letselschade oplopen. Die schade wilt u natuurlijk wel vergoed hebben. Ook als u een auto ongeluk heeft gehad, kan de materiële schade aan uw auto heel groot zijn. Materiële schade bestaat oa uit alle tastbare zaken die zichtbaar beschadigd zijn, zoals een auto of iPhone.

Maar ook uit alle andere kostenposten die in geld zijn uit te drukken, noemen we materiële schade. Kosten die u zonder het ongeval niet had hoeven maken. Bijvoorbeeld kosten voor het ziekenhuisbezoek, eigen risico, huishoudelijke hulp, of gemiste inkomsten.

Letselschade claimen bij immateriële schade: smartengeld

Immateriële letselschade claimen heeft vaak betrekking op lichamelijk en psychisch letsel. Bijvoorbeeld als u littekens heeft opgelopen of als u angsten of depressies heeft na een ongeval dat veroorzaakt is door een ander. Ook psychisch letsel is letselschade, en daarvoor kunt u ook een letselschadeclaim indienen. Uw letselschadeadvocaat of jurist kan u hier alles over vertellen. Hij helpt u bij het indienen van uw schadeclaim, zodat u krijgt waar u recht op heeft.

Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Dit is een vergoeding voor de gederfde levensvreugde door het ongeluk. Bijvoorbeeld omdat de letselschade pijn en ongemak met zich meebrengt. Of omdat u sociale activiteiten verminderd kunt doen of heeft moeten uitstellen. Ook wanneer u uw hobby’s niet meer kunt uitoefenen, valt dit onder het smartengeld.

Recht op schadevergoeding? Schadevergoeding berekenen

Bewijsmateriaal bij letselschade claimen

Een letselschade claim kan bestaan uit directe en duidelijk zichtbare schade, maar ook uit onzichtbare schade of schade die op langere termijn pas duidelijk wordt. De letselschade advocaat of jurist zal u vragen om zo veel mogelijk bewijsmateriaal aan te leveren. Letselschade claimen lukt beter als alles goed gedocumenteerd is.

Wat kunt u zoal nodig hebben als bewijs?

  • Een proces-verbaal
  • Een door beide partijen ingevuld schade aanrijdingsformulier (SAF)
  • Foto’s of film van de gebeurtenis
  • Namen van getuigen
  • Stille getuigen, zoals schade aan uw fiets of auto

Hoe meer bewijsmateriaal er is, hoe beter de schadeclaim ingediend kan worden. Ook is het belangrijk dat u direct een arts bezoekt, zodat uw klachten en letsel in uw medisch dossier staan vermeld.

Schadeposten meenemen in de berekening

Bij letselschade claimen kunnen er diverse soorten schadeposten zijn. Misschien dat u (tijdelijk) niet meer kunt werken en is er sprake van inkomstenderving. Ook kan het zijn dat u extra hulp in het huishouden heeft moeten inhuren, of dat u met onvoorziene kosten te maken heeft, waardoor u financieel in moeilijkheden bent geraakt. Zo zullen er meerdere schadeposten zijn waar u mee te maken krijgt. Deze kunt u allemaal meenemen naar de letselschadejurist om de juiste letselschadeclaim te kunnen indienen.

Meer weten over letselschade claimen?

Wilt u graag meer persoonlijke informatie bij letselschade claimen voor uw eigen situatie, dan kunt u het beste gelijk contact met ons opnemen of uw telefoonnummer achterlaten. Dan bellen wij u zo spoedig mogelijk voor een eerste advies. Indien wenselijk kunnen onze juristen direct de zaak in behandeling nemen. Onze hulp is altijd 100% gratis!

Contact opnemen

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.