U heeft handletsel opgelopen door een ongeval. Dit letsel kan een ernstige weerslag hebben op uw dagelijkse leven. Dan pas komt u erachter waar u uw handen eigenlijk allemaal voor gebruikt. Vele dingen die zo vanzelfsprekend lijken, worden dan opeens zeer lastig of vrijwel onmogelijk. Laat altijd een schadevergoeding voor u claimen bij de aansprakelijke tegenpartij.

Wij bieden u 100% gratis advies en juridische hulp bij handletsel. Onze juristen eisen de maximale schadevergoeding voor u en tussentijdse voorschotten. Snel, doeltreffend en betrokken, dat zijn onze juristen. Vul het contactformulier in met uw naam en telefoonnummer. Vertel ons wat er is gebeurd. Wij bellen u dezelfde werkdag nog terug.

Definitie handletsel

Handletsel is de verzamelnaam voor alle soorten letsel aan de hand veroorzaakt door een ongeval. Dit letsel kan allerlei soorten verwondingen veroorzaken, zoals:

  • Gekneusde vinger(s) of hand
  • Gebroken vingerkootje of (midden)hand
  • Gescheurde of doorgesneden pezen, spieren, weefsel of zenuwen

Wist u dat van alle botbreuken vingerbreuken het meeste voorkomen? De hand is een zeer complex en extreem kwetsbaar lichaamsdeel. Dit lichaamsdeel bestaat uit 27 botjes die worden aangedreven door complexe spier- en peesverbindingen. Een beschadiging in dat systeem kan grote gevolgen hebben voor de functionaliteit van uw hand.

Klachten bij handletsel

De klachten van een handletsel zijn niet altijd even makkelijk te plaatsen. Soms voelt het bijvoorbeeld alsof uw vingers gekneusd zijn, maar zijn ze in werkelijkheid gebroken. Dit komt zelfs vrij vaak voor.

Veel voorkomende klachten na een ongeval met handletsel zijn:

  • Pijn
  • Tintelingen
  • Zwellingen
  • Scheefstaande vingers
  • Gevoelloosheid
  • Stijve vingers

Laat uw verwondingen altijd direct behandelen!

Ga altijd na een ongeluk direct naar het ziekenhuis of uw huisarts. Hoe eerder uw vinger of hand behandeld wordt, hoe groter de kans op een 100% herstel. Daarnaast is het belangrijk dat uw letsel gedocumenteerd wordt. Gaat u pas na een paar dagen naar een arts? Dan kan de verzekeraar van de tegenpartij de relatie tussen uw klachten en het ongeval in twijfel trekken.

Gevolgen van handletsel

Handletsel kan verstrekkende gevolgen hebben voor uw leven. Zolang uw handen functioneren zoals het hoort, beseft u vaak niet wat u allemaal met uw handen doet. De dagelijkse vanzelfsprekende dingen, zoals het licht of de douche aanzetten, een broodje smeren, de deur opendoen, boodschappen doen, uw kinderen optillen of fietsen. Allemaal handelingen waar u normaal niet over nadenkt. Uw handen functioneren als het ware op de automatische piloot.

Handletsel kan tijdelijk zijn, waardoor u na een bepaalde periode alles weer kunt zoals voorheen. Er kan echter ook blijvend letsel optreden. Dat kan ervoor zorgen dat u verschillende moeilijkheden ervaart in uw privéleven en op uw werkplek.

Leidt u letsel tot arbeidsongeschiktheid? Bijvoorbeeld door blijvende stijfheid, beschadigde zenuwen of amputatie van uw vinger of hand? Dan moeten ook al uw misgelopen inkomsten worden vergoed door de aansprakelijke tegenpartij. Onze juristen kunnen een nauwkeurige schadeberekening voor u maken. Zo weet u zeker dat u alle schade vergoed krijgt.

Wilt u meer weten over het letselschadetraject? Ga dan naar de pagina: Letselschade claimen: hoe werkt het?

Herstel van handletsel

Het is belangrijk dat u zich altijd laat behandelen aan uw handletsel. Blijf niet rondlopen met een mogelijk gebroken vinger of hand. Hoe langer u wacht, hoe lastiger het kan zijn om te herstellen. Soms treedt er zelfs blijvend letsel op doordat u er niet op tijd bij bent.

Per handletsel is de manier van herstel verschillend. Soms moet uw hand:

  • Geopereerd worden
  • In het gips
  • Fysiotherapeutische oefeningen doen

Helaas moet in sommige gevallen de hand of een aantal vingers geamputeerd worden. Dan spreken we over blijvend letsel. Mogelijk raakt u hierdoor arbeidsongeschikt. U zult dan moeten leren leven met uw handbeperking. Zo goed en zo kwaad als het gaat.

Lees meer over blijvende invaliditeit op de pagina: Blijvende invaliditeit door ongeval.

Schadevergoeding handletsel

U kunt bij verschillende soorten ongevallen handletsel oplopen. Denkt u maar eens aan een:

  • Verkeersongeval
  • Bedrijfsongeval
  • Hondenbeet
  • Val van een gladde trap in een school- of concertgebouw
  • Uitglijden over een gladde voer in een winkel of supermarkt

Is het ongeval niet aan u te wijten? Of slechts gedeeltelijk? Dan kunt u een (gedeeltelijke) schadevergoeding laten claimen bij de aansprakelijke tegenpartij. Wij adviseren u om altijd een schadevergoeding te laten claimen. Ook bij licht letsel! De kosten van handletsel kunnen hoger oplopen dan u had verwacht.

Wilt u meer weten over uw recht op schadevergoeding? Ga dan naar de pagina: Recht op letselschadevergoeding.

Smartengeld bij handletsel

U heeft altijd recht op smartengeld als letselschadeslachtoffer. Dit is een vergoeding voor uw pijn, verdriet en (tijdelijk) verminderde levenskwaliteit. Als u uw hand (tijdelijk) niet volledig kunt gebruiken, kan dat zeer vervelend voor u zijn. Wellicht speelt u elke dag muziek, maar is dat (tijdelijk) onmogelijk. Of als u bijvoorbeeld volleybalt of golft, dan kunt u (tijdelijk) niet sporten. Dit vermindert dan (tijdelijk) uw levenskwaliteit.

Het smartengeld is bedoeld als een verzachting van het leed. Deze vergoeding is een erkenning voor uw pijn. Schakel ons vandaag nog in via het contactformulier. Dan gaan onze juristen direct aan de slag. Wij eisen de maximale schadevergoeding voor u, inclusief smartengeld. Wij kennen uw rechten en zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft!

Wilt u meer weten over smartengeld? Ga dan naar de pagina Smartengeld berekenen.

Icon Calculator

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Icon Free 2

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Icon Ervaren

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.