Letselschade Berekenen

Gebrekkig product

Heeft u schade opgelopen door een gebrekkig product?

Het kan gebeuren dat u schade ondervindt van een gebrekkig product of een apparaat dat gebreken vertoont. U kunt daardoor letselschade oplopen. Wanneer een ondeugdelijk product u letsel geeft, dan is de fabrikant of producent hiervoor aansprakelijk. Dit geldt ook als het product een onderdeel van een onroerend goed is. Wat kunt u doen als u letselschade heeft opgelopen door een gebrekkig product?

De Europese richtlijnen bij ondeugdelijke producten

In de Europese richtlijn en volgens het Burgerlijk Wetboek artikel 6:185 t/m 193 is de aansprakelijkheid voor ondeugdelijke producten geregeld. Loopt u bij het gebruik van een product letsel op, of ondervindt u schade? Dan staat u in uw recht om de schade op de producent te verhalen. Waarschijnlijk kent u niet alle regels en procedures hieromtrent. Daarom kunt u het beste contact met ons op nemen. Wij geven u direct een eerste advies en kunnen u doorverwijzen naar één van onze schadespecialisten.

Bewijsvoering gebrekkig product overleggen

Bij letselschade door een gebrekkig product moet u wel voldoen aan de bewijslast van uw schade, zodat de oorzaak van uw schade vastgesteld kan worden. Waar mogelijk zal een letselschadejurist zich beroepen op het tekortkomen van de producent. U mag immers verwachten dat het product aan alle veiligheidseisen voldoet als u het in gebruik neemt.

Een letselschadejurist kan verschillende personen of organisaties aansprakelijk stellen:

 • De fabrikant van het product
 • De zogenaamde pseudoproducent die zijn naam aan het product verbindt
 • De importeur
 • De leverancier indien de producent of importeur niet vastgesteld kan worden

Productaansprakelijkheid en schadevergoeding

Als u schade heeft gekregen door een ondeugdelijk product, dan moet u binnen een termijn van drie jaar een letselschadeclaim indienen. Hierbij kan zowel de materiële als immateriële schade (smartengeld) ter sprake komen.

Voorbeelden van een gebrekkig product zijn:

 • Een product dat zonder reden ineens ontploft
 • Storingen in de elektrische bedrading, waardoor u brandwonden oploopt
 • Consumptiegoederen die bedorven of giftig zijn
 • Onveilig vuurwerk zonder waarschuwing
 • Medicatie met ernstige bijwerking zonder waarschuwing
 • Storingen aan elektronische toestellen
 • Speelgoed met giftige stoffen of gevaarlijke losse onderdelen

Bij al deze ondeugdelijke producten kunt u de letselschade verhalen op de producent. Bent u echter zelf schuldig aan een gebrek? Doordat u bijvoorbeeld onzorgvuldig of op abnormale wijze gebruik maakt van het product? Dan kan de producent hiervoor niet aansprakelijk gehouden worden. Immers, als u het product normaal had gebruikt had u het letsel niet opgelopen.

U wilt een schadevergoeding voor geleden schade?

Heeft u letselschade heeft opgelopen door een gebrekkig product? En u acht de producent hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u gratis van onze juridische hulp gebruik maken. Één van onze letselschadejuristen zal uw schadeclaim in behandeling nemen en de kosten op de fabrikant verhalen. Zelf kost het u dus helemaal niets. Vul daarom uw naam en telefoonnummer in en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk.

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.