Heeft u schade opgelopen door een gebrekkig product?

Het kan gebeuren dat u schade ondervindt van een gebrekkig product of een apparaat dat gebreken vertoont. U kunt daardoor letselschade oplopen. Wanneer een ondeugdelijk product u letsel geeft, dan is de fabrikant of producent hiervoor aansprakelijk. Dit geldt ook als het product een onderdeel van een onroerend goed is. Wat kunt u doen als u letselschade heeft opgelopen door een gebrekkig product?

De Europese richtlijnen bij ondeugdelijke producten

In de Europese richtlijn en volgens het Burgerlijk Wetboek artikel 6:185 t/m 193 is de aansprakelijkheid voor ondeugdelijke producten geregeld. Loopt u bij het gebruik van een product letsel op, of ondervindt u schade? Dan staat u in uw recht om de schade op de producent te verhalen. Waarschijnlijk kent u niet alle regels en procedures hieromtrent. Daarom kunt u het beste contact met ons op nemen. Wij geven u direct een eerste advies en kunnen u doorverwijzen naar één van onze schadespecialisten.

Bewijsvoering gebrekkig product overleggen

Bij letselschade door een gebrekkig product moet u wel voldoen aan de bewijslast van uw schade, zodat de oorzaak van uw schade vastgesteld kan worden. Waar mogelijk zal een letselschadejurist zich beroepen op het tekortkomen van de producent. U mag immers verwachten dat het product aan alle veiligheidseisen voldoet als u het in gebruik neemt.

Een letselschadejurist kan verschillende personen of organisaties aansprakelijk stellen:

  • De fabrikant van het product
  • De zogenaamde pseudoproducent die zijn naam aan het product verbindt
  • De importeur
  • De leverancier indien de producent of importeur niet vastgesteld kan worden

Productaansprakelijkheid en schadevergoeding

Als u schade heeft gekregen door een ondeugdelijk product, dan moet u binnen een termijn van drie jaar een letselschadeclaim indienen. Hierbij kan zowel de materiële als immateriële schade (smartengeld) ter sprake komen.

Voorbeelden van een gebrekkig product zijn:

  • Een product dat zonder reden ineens ontploft
  • Storingen in de elektrische bedrading, waardoor u brandwonden oploopt
  • Consumptiegoederen die bedorven of giftig zijn
  • Onveilig vuurwerk zonder waarschuwing
  • Medicatie met ernstige bijwerking zonder waarschuwing
  • Storingen aan elektronische toestellen
  • Speelgoed met giftige stoffen of gevaarlijke losse onderdelen

Bij al deze ondeugdelijke producten kunt u de letselschade verhalen op de producent. Bent u echter zelf schuldig aan een gebrek? Doordat u bijvoorbeeld onzorgvuldig of op abnormale wijze gebruik maakt van het product? Dan kan de producent hiervoor niet aansprakelijk gehouden worden. Immers, als u het product normaal had gebruikt had u het letsel niet opgelopen.

U wilt een schadevergoeding voor geleden schade?

Heeft u letselschade heeft opgelopen door een gebrekkig product? En u acht de producent hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u gratis van onze juridische hulp gebruik maken. Één van onze letselschadejuristen zal uw schadeclaim in behandeling nemen en de kosten op de fabrikant verhalen. Zelf kost het u dus helemaal niets. Vul daarom uw naam en telefoonnummer in en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk.

Icon Calculator

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Icon Free 2

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Icon Ervaren

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.