Letselschade

Letselschade

Op Letselschade-Berekenen.nl kunt u zelf uw letselschade berekenen. Met onze uitgebreide test weet u in 2 tot 4 minuten of u recht heeft op een schadevergoeding. Toch kan een computer nooit de juiste schadevergoeding uitrekenen. Daarom raden wij altijd aan contact met ons op te nemen. Dan weet u direct of uw schadeclaim kans van slagen heeft. Is dat het geval? Dan kan één van onze letselschadejuristen uw zaak gratis in behandeling nemen. Wij geven namelijk aan iedereen gratis advies bij letselschade. Dat krijgt u ook zwart op wit, zodat u weet dat onze juristen u nooit kosten in rekening brengen.

Bent u benieuwd hoe een letselschade zaak in zijn werk gaat? Lees hier meer over het stappenplan bij letselschade.

Op onze pagina tips bij letselschade vindt u tips waar u als letselschadeslachtoffer baat bij kunt hebben.

Geïnteresseerd in wat letselschade nou precies is? Daarover vindt u meer op de pagina ‘wat is letselschade?

Letselschade kan onder ontstaan door:

Fietsongeluk

Wanneer u op de fiets bent aangereden, kunt u daar aanzienlijke klachten aan over houden. Door deze klachten kunt u schade oplopen. Vaak kunt u deze schade verhalen op de verzekeraar van de andere partij die betrokken was bij het ongeluk. U heeft dan recht op een schadevergoeding. Bent u als fietser aangereden door een auto? Dan kunt u in ieder geval 50% van uw schade claimen, ook als zelf (deels) schuld had aan het ongeval.

Bent u door een andere fietser aangereden? Ook dan kunt u uw schade claimen, wanneer deze fietser een fout heeft gemaakt. Bijvoorbeeld door u geen voorrang te verlenen, of door aan de verkeerde kant van het fietspad te fietsen.

Auto ongeluk

Elk jaar vinden er talloze auto ongevallen plaats op de Nederlandse wegen. Bij een groot deel daarvan lopen de slachtoffers letselschade op. Dit kan variëren van blauwe plekken tot een kneuzing en van botbreuken tot ernstige bloedingen. Door dit letsel loopt u snel schade op: ziekenhuisrekeningen, hulp in huishouding, gemiste inkomsten. Deze schade kunt u verhalen op de verzekeraar van de auto die schuld heeft aan het ongeval. Bij een achterop-aanrijding ontstaat vaak een whiplash. De achterste auto is in dit geval bijna altijd aansprakelijk voor het slachtoffer in de auto die van achteren is aangereden.

Ook wanneer een ander niet aansprakelijk is voor uw ongeval, maar u een Schadeverzekering Inzittenden heeft, kunnen wij uw schade verhalen op deze verzekering. Een SVI dekt namelijk de schade van zowel de bestuurder als de inzittenden. Ongeacht wie er schuldig is aan het ongeval. Deze verzekering vergoedt dus ook wanneer het een eenzijdig ongeval betreft.

Meer vragen over letselschade? Lees de meest gestelde vragen over letselschade of neem contact met ons op!

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.