Letselschade Berekenen

Letselschade Berekenen

Letselschade bedragen

Welke letselschade bedragen worden er gehanteerd?

De hoogte van de letselschade bedragen is afhankelijk van de geleden schade. Dit hangt namelijk mede af van de schadeposten die er zijn, de ernst van het letsel en de invloed van de letselschade op uw dagelijks leven. Tezamen bepalen die de hoogte van de letselschadevergoeding.

Of u uw letselschade hebt opgelopen door een auto ongeluk, een bedrijfsongevalfiets ongeluk of door een hondenbeet, doet er dan niet toe. Het gaat echt om de schade die het ongeval teweeg heeft gebracht.

Heeft u verlies van inkomsten door letselschade?

Wanneer er sprake is van inkomstenderving, heeft u dus minder inkomen dan normaal. Als u door opgelopen letselschade niet of minder kunt werken, heeft dat gelijk een grote invloed op uw financiën.

U zult in dat geval immers moeten rondkomen van een netto inkomen dat lager ligt dan vóór het ongeval. Doordat u zich ziek heeft moeten melden vanwege de klachten door het ongeval. Stel dat uw werkgever u nog 70% uitbetaalt, dan moet de tegenpartij de overige 30% vergoeden. Daarbovenop komen dan nog misgelopen bonussen, fooi of onregelmatigheidstoeslag.

Denk bij andere schade ook aan:

 • Huishoudelijke hulp
 • Medische kosten, zoals het eigen risico
 • Onverzekerde ziektekosten, zoals fysiotherapie die buiten uw zorgpakket valt
 • Re-integratiekosten
 • Extra reiskosten
 • Schade aan persoonlijke eigendommen, zoals uw auto, mobiele apparaten of kleding
 • Smartengeld
 • Etc.

Hoogte letselschade bedragen bepalen

Het zijn vaak ingewikkelde schadeposten die de letselschade bedragen bepalen. En dit kan enorm in de papieren lopen. Daarom is het belangrijk om het bepalen van het letselschadebedrag over te laten aan een letselschade jurist. Zo komt u in de toekomst niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Het is ook niet eenvoudig om op voorhand een letselschadebedrag te noemen dat als schadevergoeding zal worden uitgekeerd. Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Daarnaast is de berekening per cliënt zeer persoonlijk. Immers, de volgende zaken zijn zeer uiteenlopend:

 • De toedracht en de ernst van het ongeval
 • Uw letsel; tijdelijk of blijvend, met of zonder zichtbare littekens
 • De herstelperiode; inspanning en tijdsduur
 • De gemaakte onkosten
 • De aanpassingen die u moet maken in uw dagelijkse leven; tijdelijk of blijvend
 • De toekomstige invloed van het letsel op uw leven en dat van uw naasten
 • Het psychische leed en de pijn van het letsel

Gaat het om materiële of immateriële schade?

Bij letselschade kan er sprake zijn van materiële of immateriële schade. De hoogte van letselschade bedragen wordt dan ook altijd gebaseerd op de werkelijke materiële- of immateriële schade voor uw ongeval. De werkelijke schade moet volledig vergoed worden door de aansprakelijke tegenpartij.

Dit kan namelijk ook schade aan uw pensioen zijn, verlies van zelfredzaamheid of psychische schade. Hoe ernstiger het letsel is, hoe hoger het uit te keren schadebedrag meestal zal zijn. Uw letselschade jurist kan u hier alles over vertellen.

Meer weten over letselschade bedragen?

Wilt u graag weten welke letselschade bedragen er voor uw opgelopen schade gelden? Laat dan uw naam en telefoonnummer achter en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk. Indien wenselijk kunnen wij u gelijk koppelen aan één van onze letselschadespecialisten.

Wilt u gelijk uw letselschade berekenen kunt u hier naar doorklikken.

Zelf berekenen

U wilt graag direct uw letselschade berekenen nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval.

Gratis

Onze juridische hulp is voor slachtoffers van ongevallen geheel gratis!

Ervaren

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het succesvol claimen van letselschade.